ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κύπελλο Ελλάδας: Ατρόμητος-Διαγόρας 2-0 (video)

Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Διαγόρα στο Περιστέρι και απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ εν όψει του αγώνα ρεβάνς στις 3 Φεβρουαρίου στη Ρόδο. Τα γκολ της ομάδας των δυτικών προαστίων σημείωσαν οι Εμάνουελ Περόνε (40') και Ανρί Καμαρά (78').
Ο Διαγόρας είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ από νωρίς, όταν στο 8ο λεπτό ο Σαμπού υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Γεωργίου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ταραχούλσκι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Στο 32' ακυρώθηκε ως οφ σάιντ το γκολ του Σαλαμαστράκη, σε φάση που χαρακτηρίζεται ως «οριακή». Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 41ο λεπτό με το σουτ του Περόνε, ύστερα από σέντρα του Νάστου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος απείλησε πρώτος, με τον Μπρίτο στο 47' (σουτ άουτ), για να «απαντήσει» ο Διαγόρας με τον Ταραχούλσκι στο 53': ο Αγκιρίμπα σέντραρε και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στην επόμενη καλή ευκαιρία τους, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Καμαρά στο 78', ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπρίτο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον Ατρόμητο.
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Σαμπού, Ολιβέιρα, Περόνε, Σαρμιέντο - Χριστοφιλέας, Αγκιρίμπα, Πλάτανος
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας (74΄ Σκόνδρας), Νεμπεγλέρας, Φαβάλι (68΄ Τάτος), Σαρμιέντο, Καμαρά, Μπρίτο, Περόνε (67΄ Αναστασάκος).
Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς (84΄ Φράγκος), Γεωργίου, Αγκιρίμπα (74΄ Γκούτμαν), Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.
8' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Διαγόρα: ο Σαμπού ανέτρεψε τον Γεωργίου και ο διαιτητής Ζαχαριάδης έδωσε το πέναλτι, όμως ο Ταραχούλσκι σημάδεψε το δοκάρι του Μιχαηλίδη.
32' Ο Σαλαμαστράκης πετυχαίνει γκολ για τον Διαγόρα, όμως ακυρώνεται ως οφσάιντ, με την φάση να είναι ιδιαίτερα οριακή.
41' Γκολ για τον Ατρόμητο: ο Περόνε κατεβάζει την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά την σέντρα από τα δεξιά του Νάστου και με σουτ νικά τον Ταμπάση για το 1-0.
78' Γκολ για τον Ατρόμητο: ο Καμαρά με σουτ στην κίνηση πετυχαίνει το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Κύπελλο ΟΠΑΠ: Ατρόμητος-Διαγόρας 2-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: