ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται το «τσιγαρόσημο»!!!


Ο νόμος γίνεται «καπνός»! Ρύθμιση με την οποία θα επιτρέπεται το κάπνισμα στα κέντρα διασκέδασης και τα καζίνο, προωθεί το υπουργείο Υγείας. Σε αντάλλαγμα οι επιχειρηματίες θα πρέπει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, το οποίο θα επενδύεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, έλαβε την απόφαση για επιστροφή του καπνίσματος –έστω και με χρηματικό αντάλλαγμα, όταν διαπίστωσε ότι «οι πολίτες καπνίζουν παντού».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέντρα διασκέδασης άνω των 400 τετραγωνικών μέτρων εξαιρούνται ούτως ή άλλως από τις κυρώσεις που προβλέπει ο ισχύων νόμος, έως την 1η Ιουνίου 2011, με το αιτιολογικό να προλάβουν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα.
Η ρύθμιση –εφόσον τελικώς ισχύσει, θα αφήσει παραπονούμενους, τους ιδιοκτήτες μπαρ, κλαμπ, εστιατορίων και καφετεριών, που έχουν λάβει μεν την άτυπη υπόσχεση του υπουργού Υγείας για αναστολή της ισχύος του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά δεν έχουν δει ακόμη καμία αλλαγή.
Με τις ήξεις – αφίξεις, λοιπόν, της πολιτικής ηγεσίας, σχετικά με το τσιγάρο, θα εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα, ότι : Το κάπνισμα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα, όμως, κανείς!

http://astylogia.blogspot.com/2011/01/blog-post_5242.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: