ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Είσαι γυναίκα και δουλεύεις σεκιούριτι στην Γερμανία; Θα φοράς σουτιέν!

Οι υπερβολικά προκλητικές εμφανίσεις των Γερμανίδων εργαζομένων σε εταιρία «σεκιούριτι» οδήγησαν τον εργοδότη τους να… προσφύγει στα δικαστήρια. Και δικαιώθηκε!
Εργατοδικείο του κρατιδίου της Βεστφαλίας έκρινε ότι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να υποχρεώνει τις υπαλλήλους του να φοράνε στηθόδεσμο και μάλιστα είτε λευκό είτε στο χρώμα του δέρματος, ώστε να μην διαγράφεται κάτω από τα ρούχα.
Επιπλέον το μήκος των νυχιών των εργαζομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό εκατοστό και μπορεί να υπόκειται σε ελέγχους από τους ανωτέρους, ενώ τα μαλλιά οφείλουν να είναι καθαρά και περιποιημένα.
Ούτε οι άντρες εργαζόμενοι γλίτωσαν από τους κανόνες ευπρέπειας που επέβαλε το δικαστήριο. Αν και τους επιτράπηκε να κρατήσουν το μούσι, ο εργοδότης έχει δικαίωμα να απαιτεί αυτό να περιποιημένο και να μην θυμίζει «Ροβινσόνα Κρούσο».
«Η υποχρεωτική χρήση στηθόδεσμου και η απαγόρευση υπερβολικά μακριών νυχιών δεν βλάπτουν τα προσωπικά δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε το δικαστήριο, σε μια απόφαση που θα ισχύει για ολόκληρο το κρατίδιο της Βεστφαλίας και όχι μόνο για την επίμαχη εταιρία.
http://tsibouria.blogspot.com/2011/01/blog-post_8356.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: