ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αύριο το πρωί εκδικάζεται η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου!!!

Η δίκη έχει πάρει έξι αναβολές!

Σε ... αγώνα δρόμου για τη δικαιοσύνη εξελίσσεται η δίκη για το τροχαίο με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τον Αύγουστο του 2004.
Η πολυαναμενόμενη εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί ήδη έξι φορές και βρίσκεται πλέον στην κόψη του ξυραφιού της παραγραφής. Το επόμενο «ραντεβού» των αθλητών και του προπονητή Χρήστου Τζέκου με τους δικαστές έχει οριστεί για αύριο το πρωί Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι πλημμελήματα, τα οποία εκ του νόμου παραγράφονται οκτώ χρόνια μετά την τέλεσή τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τον Αύγουστο του 2012 η Πολιτεία δεν μπορεί να έχει ποινικές αξιώσεις έναντι των κατηγορουμένων. Και με βάση τα υπάρχοντα δικαστικά δεδομένα έχουν ήδη συμπληρωθεί έξι χρόνια και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμη κριθεί ούτε σε πρώτο βαθμό για τις πράξεις που τους αποδίδονται.
Για να αποφευχθεί μάλιστα ενδεχόμενη νέα αναβολή η Εισαγγελία Αθηνών έχει φροντίσει και έχει προσδιορίσει τη δίκη με υπ’ αριθμόν 1 στο πινάκιο, ώστε να μην διακινδυνεύσουν ενδεχόμενη αναβολή λόγω ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, όπως συνέβη την τελευταία φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι οι Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου κατηγορούνται για ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ενώ ο Χρ. Τζέκος βαρύνεται και με το αδίκημα της προμήθειας, εισαγωγής και κατοχής απαγορευμένων ουσιών με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης των αθλητών.
Μαζί τους κατηγορούνται και επτά γιατροί από το νοσοκομείο ΚΑΤ, οι οποίοι φέρονται ότι εξέτασαν και βεβαίωσαν πως οι δύο αθλητές είχαν πέσει θύματα τροχαίου, καθώς και οι εμφανιζόμενοι ως αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής του ατυχήματος της 12ης Αυγούστου 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια: