ΣΙΝΕ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μπουμάλ: "Έτοιμοι για το μεγάλο βήμα στον Παναιτωλικό"


Έτοιμος για την άνοδο στην Superleague, είναι ο Παναιτωλικός, σύμφωνα με τον Ολίβιε Μπουμάλ. Ο μέσος της ομάδας του Αγρινίου παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό του συλλόγου το "Yellow Power", τονίζοντας πως είναι αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου. Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους της ομάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Είναι σαν να παίζουμε με ένα ακόμη ποδοσφαιριστή. Αν λείπουν οι φίλαθλοι, είμαστε λιγότεροι".Είσαι καλός στις προβλέψεις; Τι λες για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που τώρα ξεκίνησε; "Έχουμε την ομάδα να κάνουμε κάτι παραπάνω. Το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο είχαμε μια καλή συγκομιδή βαθμών, αυτόματα σημαίνει πως τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, για να κρατήσουμε ό,τι καλό έχουμε και το επαναλάβουμε και πάλι, κερδίζοντας παιχνίδια. Νομίζω πως, με καλή ψυχολογία και προσπάθεια, θα πετύχουμε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία".
Ωστόσο, το ξεκίνημα αυτού του γύρου δεν έγινε και με τον καλύτερο τρόπο. Πως σχολιάζεις την ήττα στα Τρίκαλα; "Ήταν δύσκολο παιχνίδι και η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Εφόσον υπάρχει η ποιότητα να κάνουμε καλά παιχνίδια, τότε μόνο κακή εμφάνιση μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Πρέπει όμως να πάμε παρακάτω".
Ο δεύτερος γύρος περιλαμβάνει δύσκολα παιχνίδια και πολλά από αυτά σε δύσκολες έδρες. Τι είναι αυτό που κάνει, τις χαμηλότερες στο βαθμολογικό πίνακα ομάδες, απρόβλεπτες; "Το κίνητρο να κερδίσει κάποιος μια ομάδα που είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα είναι μεγάλο γι' αυτές τις ομάδες.
Αυτό δε συμβαίνει μόνο για τους τρεις βαθμούς που θέλουν όλοι σε κάποιο παιχνίδι, αλλά και για το γόητρο. Μάχονται, θα έλεγα, για τη νίκη σε τέτοια παιχνίδια. Είδαμε άλλωστε και στα Τρίκαλα πολύ κόσμο στο πλευρό της ομάδας τους".
Όντως, η παρουσία τόσων φιλάθλων ήταν επιβλητική, ωστόσο υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία που παίζουν πολύ συχνά σε "άδειες" κερκίδες. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου; "Είναι σαν να παίζουμε με ένα ακόμη ποδοσφαιριστή. Αν λείπουν οι φίλαθλοι, είμαστε "λιγότεροι".
Πολλές φορές δεν είμαστε καλοί και αυτοί βοηθούν ωθώντας την ομάδα. Όλοι θα 'θελαν μια ακόμη βοήθεια και είμαστε τυχεροί εμείς που την έχουμε. Είναι το κάτι παραπάνω και τους έχουμε ανάγκη".
Όσο περνούν οι αγωνιστικές ο κόσμος ανυπομονεί για κάτι πρωτόγνωρο, ειδικά για τους νεότερους, εδώ στο Αγρίνιο. Τι μήνυμα θα τους έδινες; "Δίνουμε τα πάντα. Τους χρειαζόμαστε όχι για να βρίσκονται στην εξέδρα, αλλά για να κερδίσουμε τα ματς. Εμείς πρέπει να βάζουμε τα δυνατά μας γι’ αυτούς και αυτοί για μας. Συνδεόμαστε, και μόνο έτσι νομίζω, θα πετύχουμε το στόχο".
Αυτές τις μέρες συμπληρώνεις ένα χρόνο στον Παναιτωλικό. Υπάρχουν πράγματα που έχουν αλλάξει από τον προηγούμενο Γενάρη; Είναι πιο κοντά ο στόχος φέτος; "Είμαστε ενωμένοι και σίγουρα έχουμε καλούς παίχτες. Φτάσαμε ως εδώ. Εδώ και λίγο καιρό έχουμε και νέο προπονητή. Νομίζω πως η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα".
Περιέγραψέ μας ένα περιστατικό, ενδεχομένως με κάποιο φίλαθλο, που σε έχει συναντήσει στο δρόμο. "Συμβαίνει συχνά να με σταματούν στο δρόμο. Δε μπορώ να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο, με χαιρετούν με πολύ καλή διάθεση. Η προηγούμενη πόλη που ζούσα ήταν αρκετά μεγάλη και δεν ήταν πολύ συχνό να συναντάς κάποιον ένθερμο φίλο της ομάδας, ενώ εδώ όλη η πόλη σχετίζεται με τον Παναιτωλικό. Αυτό αποδεικνύει πολλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: