ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

«Ανάσα» στην αγορά οι αυριανές εκπτώσεις!!!

Ξεκινούν από αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου και επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις, ωστόσο τα εμπορικά καταστήματα έχουν ήδη μπει στη μάχη των προσφορών, προεκπτώσεων και μειωμένων τιμών, λόγω της πτώσης του τζίρου τους κατά τη διάρκεια των εορτών.
Όπως λένε οι ίδιοι οι έμποροι οι εκπτώσεις αποτελούν την τελευταία ελπίδα του οργανωμένου εμπορίου για ανάκαμψη.
Το 2010 άφησε πίσω του µεγάλες ζηµιές για τις εµπορικές επιχειρήσεις και το 2011 έκανε ποδαρικό µε εκπτώσεις στην αγορά.
Συνολικά σε ετήσια βάση οι πωλήσεις έκαναν βουτιά 25%-30%, η οποία έγινε µάλιστα ακόµη µεγαλύτερη το τελευταίο τρίµηνο του 2010.
Στο µπαράζ των εκπτώσεων, πιο επιθετικές -ήταν και αναµένεται να συνεχίσουν να είναι- οι µεγάλες αλυσίδες µε πανελλαδικό δίκτυο που προσφέρουν στους πελάτες τους, σιωπηρά µεν, αλλά πραγµατικά, έκπτωση από 30% έως και 50%.
Οι έµποροι περίµεναν τις γιορτές µήπως κινηθεί έστω και λίγο η αγορά, µάταια όµως. Η πτώση των πωλήσεων ήταν µεγάλη και έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις και το 40%.
Στα µεγάλα αστικά κέντρα ήταν οι πιο κερδισµένοι, αφού κατάφεραν να περιορίσουν την πτώση των πωλήσεών τους στο 20%.
Οι περιφερειακές αγορές ήταν και πάλι οι µεγάλοι χαµένοι, µε αποτέλεσµα πολλοί επιχειρηµατίες να δηλώνουν ότι, αν δεν κινηθεί η αγορά ούτε στις εκπτώσεις, τα λουκέτα στην αγορά θα πάρουν τη µορφή επιδηµίας.
Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το εμπόριο εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα ορισμένες Κυριακές του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: