ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ξενοδοχείο παντός καιρού!!!

Ένα ξενοδοχείο από το μέλλον κατασκεύασε ρωσική εταιρεία. Πρόκειται για ένα πλωτό κτίριο, το οποίο διαφέρει από όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει από σεισμούς μέχρι παλιρροϊκά κύματα. Δείτε πώς λειτουργεί (Vid+Pics)Ένα φουτουριστικό πλωτό ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί και στη ξηρά, το Ark, αποτελεί το απόλυτο καταφύγιο για χαλάρωση και ξεκούραση...
Το ξενοδοχείο έχει τη μορφή οστράκου και είναι έτσι σχεδιασμένο που να αντέχει ισχυρά παλιρροϊκά κύματα αλλά και σεισμικές δονήσεις αφού η κατασκευή του αποτελείται από αψίδες που κατανέμουν ισομερώς το βάρος του ξενοδοχείου.
Μάλιστα είναι απολύτως οικολογικό λειτουργώντας με ηλιακά πάνελ και συλλέγοντας όμβριο νερό।
 
Σύμφωνα και με τον αρχιτέκτονα της εν λόγω κατασκευής Αλεξάντερ Ρεμιζόφ είναι έτσι σχεδιασμένο ως "ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας".
Η διάφανη οροφή του βοηθά στη συλλογή της ενέργειας σε συνδυασμό με τη βλάστηση που έχει μέσα και η οποία συμβάλλει στην ποιότητα του καθαρού αέρα που εισπνέουν οι φιλοξενούμενοι ενώ τους παρέχει ταυτόχρονα και βιολογικά τρόφιμα।
 
"Το Ark Hotel είναι μια προσπάθεια να απαντήσουμε στις προκλήσεις των εποχών μας τόνισε ο αρχιτέκτονας ο οποίος εργάζεται για τη Ρωσική εταιρεία Remistudio", προσθέτοντας ότι η εν λόγω αρχιτεκτονική σκοπεύει στη διατήρηση της ασφάλειας αλλά και τη προφύλαξη απέναντι σε ακραίες περιβαλλοντολογικές συνθήκες και κλιματικές αλλαγές, και στη προστασία του περιβάλλοντος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.



http://to-mati.blogspot.com/2011/01/blog-post_4936.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: