ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Νικοπολίδης: «Θα αποχωρήσω με νταμπλ»!!!


Το δικό του απολογισμό κάνει ο Αντώνης Νικοπολίδης!!!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑσπορ, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης έκανε την δική του... ανασκόπηση για την περασμένη περίοδο: «Νομίζω ότι η χρονιά γενικά πέρασε σε τρεις φάσεις. Η πρώτη ήταν μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, που ήμασταν στους '16' του Τσάμπιονς Λιγκ και δύο βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα. Πιστεύαμε ότι και στο δεύτερο μισό θα είμαστε δυνατοί και ότι θα κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα.
Όμως δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις αν δεν είσαι συνεπής. Μετά τον Δεκέμβριο ήταν καταστρεπτική η χρονιά. Ξεκίνησε στραβά, τελείωσε στραβά. Και με τον αποκλεισμό, έγινε καταστρεπτική για το πρώτο εξάμηνο του 2010. Όπως έχω πει και στα παιδιά, όταν φύγαμε για διακοπές τον Δεκέμβρη, δεν γυρίσαμε ποτέ».

Για την αγωνιστική... πτώση της ομάδας τόνισε: «Φαινόταν από την απόδοση της ομάδας. Φαινόταν ότι εμείς δεν μπορούσαμε. Χάσαμε και δύο πολύτιμους παίκτες όπως ο Ντουντού και ο Γκαλέτι, που ήταν δύο σημαντικά όπλα για μας. Δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση και η διαφορά ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθεί».
«Νέα δυναμική από Μαρινάκη!»
Αναφορικά με την έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομάδα υπογράμμισε: «Ο κ. Μαρινάκης έφερε νέα δυναμική στην ΠΑΕ, νέο αέρα. Μία δυναμική που μεταφράστηκε σε πολλούς καλούς ξένους. Είναι δύσκολο να βρεις Έλληνες να σου προσφέρουν, όταν πας να φτιάξεις νέα ομάδα. Έκανε ό,τι καλύτερο. Έφερε έμπειρους παίκτες.
Έδωσε αυτοπεποίθηση στο τμήμα και στον κόσμο. Φάνηκε ότι κάτι δημιουργείται μετά από την κυριαρχία του κ. Κόκκαλη. Μία νέα κυριαρχία, ένας νέος Ολυμπιακός που θα φτιαχτεί για να επικρατήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Η αρχή έγινε.
Θέλουν χρόνο αυτά, όμως ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια. Κι εμείς δουλεύουμε διαφορετικά, αφού τα πράγματα είναι πλέον πολύ διαφορετικά. Μετά το πρώτο άσχημο εξάμηνο, έχουμε βάλει τις βάσεις. Βέβαια, είμαστε ακόμη στην αρχή για να δημιουργήσουμε την ομάδα που θέλουμε να βλέπουμε. Για μένα η μεγαλύτερη μεταγραφή του κ. Μαρινάκη ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, γιατί ξέρω τι θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού να δει από την ομάδα του. Τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Βαλβέρδε στο παιχνίδι ταιριάζουν απόλυτα στον Ολυμπιακό. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε έναν Ολυμπιακό όπως τον θέλουμε».
Για το πολύ καλό τελευταίο τετράμηνο του 2010 και το +5 στο πρωτάθλημα επισήμανε: «Σαφώς θα βελτιωνόμαστε από εδώ και πέρα, όμως ήταν αναμενόμενο ότι θα είχαμε και πάνω-κάτω σαν ομάδα. Η φιλοσοφία ο τρόπος του παιχνιδιού της ομάδας δεν αλλάζει και με τον καιρό θα γίνεται ακόμη καλύτερος. Πιστεύω πως δεν μπορεί καμία ομάδα στην Ελλάδα να μας αντιμετωπίσει. Έχουμε διάρκεια, σταθερότητα στην απόδοσή μας και όλα συνηγορούν ότι είμαστε το μεγάλο φαβορί για το νταμπλ. Όλοι γ' αυτό εργαζόμαστε».
Όσον αφορά στο πιο καλό αλλά και το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν ανέφερε: «Χειρότερα ήταν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα πλέι οφ και για όλους και για μένα προσωπικά. Καλύτερο παιχνίδι, νομίζω ότι ήταν το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Είχα πολλά χρόνια να δω τον Ολυμπιακό να έχει αυτήν την νοοτροπία στο γήπεδο. Δεν αφήσαμε περιθώριο στον Παναθηναϊκό. Αν έχουμε την εικόνα αυτή, είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Και εμείς το χαιρόμαστε και ο κόσμος».
«Θα τελειώσω με νταμπλ!»
Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν έκρυψε την βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός θα πάρει το νταμπλ και πως έτσι θα κλείσει η καριέρα του: «Είναι πολύ ευχάριστο να τελειώνεις την καριέρα σου με ένα νταμπλ. Και έτσι θα γίνει πιστεύω. Όσο για το τι θα γίνει μετά, έχω κάποιες σκέψεις για το τι θέλω να κάνω.
Θα πρέπει όμως, να ηρεμήσω, να τα δω πιο καθαρά, αφού δεν παίρνω αποφάσεις έτσι, κάτω από ένταση ή πίεση. Τελειώνοντας την καριέρα μου θα δω τα πράγματα πιο καθαρά για το μέλλον του. Η προπονητική με ενδιαφέρει και έστω και σε πρώτη φάση θα ασχοληθώ για να βγάλω κάποια διπλώματα και μετά θα αποφασίσω αν θα την ακολουθήσω».
Στο τέλος ευχήθηκε «υγεία και ευτυχία σε όλους τους Έλληνες, ειδικά αυτή την περίοδο που δεν περνάμε εύκολα. Χρειαζόμαστε δύναμη για να περάσουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αυτήν την περίοδο».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: