ΣΙΝΕ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η Ισπανία κόβει το κάπνισμα!!!


Σε ισχύ ο νέος αυστηρός νόμος!

Οι Ισπανοί καπνιστές είναι υποχρεωμένοι από σήμερα να περιορίσουν το κάπνισμα, αφού τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους διασκέδασης. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται από τους πλέον αυστηρούς στην Ευρώπη.
Οι αρχές επέτρεψαν πάντως στους καπνιστές να χαρούν τις πρωτοχρονιάτικες γιορτές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν στο δρόμο κάθε φορά που ήθελαν να καπνίσουν. Από σήμερα όμως απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια, κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν παιδιά και στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων και των νοσοκομείων. Επίσης απαγορεύεται το κάπνισμα σε χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα.
Ο ισπανικός νόμος τίθεται σε ισχύ επτά χρόνια μετά τα ανάλογα μέτρα που ενέκρινε -πρώτη στην Ευρώπη - η Ιρλανδία. Αν και ο νόμος είχε εγκριθεί ήδη από το 2006, μία σειρά ενστάσεων από επαγγελματικές ομάδες καθυστέρησαν την εφαρμογή του έως σήμερα. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ εκτιμούν ότι λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος θα μειωθεί ο τζίρος τους κατά 5 έως 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: