ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» οι υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος!!!


Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα!

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» εντάχθηκε η οριζόντια πράξη «Υπηρεσίες δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας».
Την απόφαση με την οποία δημιουργείται υπηρεσία ηλεκτρονικών καταγγελιών επιχειρήσεων και πολιτών για ηλεκτρονικές παράνομες δραστηριότητες και υπηρεσία προστασίας από ηλεκτρονικές εγκληματικές δραστηριότητες (προληπτική /αποτρεπτική) υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αντ. Μαρκόπουλος και φορέας χρηματοδότησης του έργου θα είναι το υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Η δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 2.744.825 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 27 μήνες.
Η πράξη προβλέπει την εγκατάσταση και δικτύωση εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και εξειδικευμένου λογισμικού στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΔΗΕ) για την προληπτική και αποτρεπτική αντιμετώπιση κινδύνων από εγκληματικές πράξεις κατά φυσικών και νομικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: