ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σε αναμονή εκατοντάδες σκάφη στο Ρήνο...ενδέχεται να αδειάσουν Τόνους οξέως οι αρχές!!!

Την ώρα που τα συνεργεία καθαρισμού δίνουν μάχη με το χρόνο για να ξαναδώσουν σε λειτουργία τη μεγαλύτερη πλωτή ποτάμια δίοδο στην Ευρώπη, που έκλεισε μετά το ναυάγιο μίας υπερμεγέθους φορτηγίδας, οι γερμανικές αρχές προειδοποίησαν ότι ενδέχεται να αδειάσουν 2.400 τόνους οξέως στον Ρήνο.
Η φορτηγίδα Βάλντοφ βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε μία στενή στροφή του Ρήνου, κοντά στον γραφικό βράχο του Λόρελαϊ, με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος να χάσουν τη ζωή τους.
Οι αρχές τονίζουν πως στο σχέδιο διάσωσης έχει ενσωματωθεί το σενάριο «της χειρότερης περίπτωσης», αυτό που προβλέπει ότι θα είναι αδύνατο να απαντληθεί το φορτίο θειϊκού οξέως πριν την ανέλκυση του ναυαγίου.
Στην περίπτωση αυτή το οξύ θα κενωθεί σκόπιμα στον ποταμό με ρυθμό 50 λίτρων το δευτερόλεπτο από καθεμία από τις επτά δεξαμενές του.
Η κυκλοφορία στον πλωτό ποταμό, ο οποίος αποτελεί την υδάτινη σύνδεση από τον ολλανδικό λιμένα του Ρότερνταμ με πέντε κράτη, έχει διακοπεί στο ύψος του ναυαγίου, διότι οι αρχές φοβούνται πως οι αναταράξεις στο νερό στην περιοχή θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Σήμερα αφέθηκε να περάσει ένα σκάφος για δοκιμή και το ναυάγιο δεν κινήθηκε.
Προς το παρόν, περίπου 250 σκάφη βρίσκονται σταθμευμένα αναμένοντας να περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: