ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Έπιασε επ' αυτοφώρω το δολοφόνο των σκύλων του....


...Ενώ έριχνε φόλα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων

Με σβηστή τη μηχανή και τα φώτα του αυτοκινήτου του, μεταμεσονύκτιες ώρες παραμονή Χριστουγέννων, ένας άνδρας σταμάτησε έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη δύο σκύλων στην Άψαλο Αριδαίας. Κατέβηκε αθόρυβα, πέταξε το δηλητηριασμένο δόλωμα, άναψε τη μηχανή και έφυγε.
Για κακή του τύχη τον είδε και τον αναγνώρισε (αφού ήταν συγχωριανός του) ο ιδιοκτήτης των ζώων, ο οποίος περισυνέλεξε τον δηλητηριασμένο κιμά του θανάτου και έκανε μήνυση στον δράστη. Δυστυχώς, την επόμενη μέρα, ο ένας από τους δύο σκύλους βρήκε κάποιο απομεινάρι της φόλας, που είχε καλυφτεί από το χιόνι, και δεν είχε γίνει αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη. Το ζώο ξεψύχησε μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του.
Τα δείγματα του κιμά και δείγματα από τα σπλάχνα του δηλητηριασμένου ζώου στάλθηκαν για τοξικολογική εξέταση, η οποία έδειξε ότι στο δόλωμα υπήρχε ισχυρή δόση φυτοφαρμάκου. Τα αποτελέσματα απεστάλησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας και αναμένονται οι απαραίτητες ενέργειες.
Εν τω μεταξύ και στην Κρύα Βρύση Πέλλας κατατέθηκε μήνυση από ιδιοκτήτη ζώου εναντίον κάποιου που αποπειράθηκε να δηλητηριάσει τον σκύλο του με φόλα. Η αντίδραση των οργάνων του Αστυνομικού Τμήματος της Κρύας Βρύσης ήταν άμεση και ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ο εισαγγελέας διέταξε ο δράστης να αφεθεί ελεύθερος και αναμένονται τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης του δηλητηριασμένου δολώματος.
«Καλούμε όλους τους κηδεμόνες ζώων και όλους τους φιλόζωους πολίτες να καταγγέλλουν αμέσως στα αστυνομικά τμήματα τυχόν περιστατικά κακοποίησης ζώων που υποπίπτουν στην αντίληψή τους. Η εφαρμογή του νόμου που προστατεύει τα ζώα και η παραδειγματική τιμωρία θα λειτουργήσουν ως κατασταλτικοί παράγοντες για τους επίδοξους εγκληματίες και θα τους αποτρέψει από ανάλογες μελλοντικές εγκληματικές ενέργειες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων Ζώων «Η ΕΛΠΙΔΑ».
πηγή: adespoto

Δεν υπάρχουν σχόλια: