ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΚΥΛΙΣΑΝΕ ΟΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
     Η Τροχαία Γρεβενών και οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού κέρδισαν για ακόμα μία φορά το στοίχημα για αναίμακτες εορτές. Κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα δεν σημειώθηκε τόσο στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο όσο και επί των εβδομήντα [70] χιλιομέτρων της Εγνατίας Οδού που αστυνομεύει η Τροχαία Γρεβενών τις ημέρες των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Θεοφανείων.     Ο κύριος στόχος της αποστολής των Υπηρεσιών μας που ήταν η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών επετεύχθη, απαιτώντας για την υλοποίησή του ειδικό σχεδιασμό σε σχέση με την προληπτική αστυνόμευση, ο οποίος περιελάμβανε τη διάθεση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αστυνομικής δύναμης και οχημάτων με αυξημένα καθήκοντα και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε 24ωρη βάση.
Αντιθέτως θλιβερός υπήρξε σε πανελλαδικό επίπεδο  ο ως άνω απολογισμός, αφού ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις  τετραπλασιάστηκε. Ειδικότερα το 20ήμερο των εορτών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια σημειώθηκαν πενήντα τέσσερα [54] θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι σαράντα τριών [43] το αντίστοιχο περσινό διάστημα, εβδομήντα ένα [71] βαριά ατυχήματα έναντι εξήντα [60] και πεντακόσια έντεκα [511] ελαφρά ατυχήματα έναντι πεντακοσίων εξήντα δύο [562] ,την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
-        Ο Νομός μας θα διεκδικήσει κατά τον απολογισμό του 2010 μία από της πρώτες  θέσεις των ασφαλέστερων Νομών της χώρας μας, όπως συνέβη βάση επισήμων ερευνών και τα τέσσερα [4] προηγούμενα έτη, αποτέλεσμα το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο, αν ληφθεί υπόψη αφενός μεν το γεγονός ότι η επισκεψημότητα στο Νομό Γρεβενών μετά τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού αυξήθηκε κατακόρυφα και αφετέρου δε την ακαταλληλότητα του Εθνικού Δικτύου Γρεβενών - Τρικάλων, καθώς και το γεγονός ότι για έξι [6] και πλέον μήνες λόγω διακοπής της κυκλοφορίας των Τεμπών, το σύνολο σχεδόν των Ι.Χ.Ε. αυτ/των και φορτηγών οχημάτων βαρέως τύπου που ταξίδευαν από και προς τη Βόρεια Ελλάδα, περνούσαν διαμέσου της Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων, της οποίας το τμήμα που αστυνομεύει η Διεύθυνσή μας χαρακτηρίζεται από στενό οδόστρωμα, επικίνδυνες στροφές, απότομες κλίσεις και ολισθηρότητα, έχει δε κατασκευαστεί εδώ και μισό αιώνα και η εν γένει υποδομή της [σήμανση, φωτισμός, ποιότητα, διαστάσεις οδοστρώματος κλπ.] ήταν ανεπαρκής να ανταποκριθεί στις διαμορφωθείσες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα σημειώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις και η Υπηρεσία μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαχείρισης της κυκλοφορίας επί της Εγνατίας οδού και της Ε.Ο. Γρεβενών – Τρικάλων, κλήθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις κα έδωσε άμεσα λύσεις σε έκτακτα γεγονότα και προβληματικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: