ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Βρίσκουν και τα κάνουν!!!

Kανιβαλίζουμε. Πώς δεν το ξέρουμε; Το ξέρουμε και το παραξέρουμε, και μάλιστα το θεωρούμε μεγάλη τιμή. Να εισβάλλουμε στον αγωνιστικό χώρο, να επιτιθέμεθα σε ανυπεράσπιστους αθλητές και με την άνεσή μας να αποχωρούμε. Ενίοτε, να φεύγουμε και συνοδεία αστυνομίας. Οι άνδρες της οποίας όχι μόνον δεν φορούν -όπως επιβάλλεται- ...βραχιολάκια στους ταραξίες, αλλά τους βοηθούν να αποχωρήσουν ησύχως. Να αποφύγουν τη σύλληψη, να κρυφτούν στο πλήθος.
Οπως έγινε την περασμένη Δευτέρα στα Γιάννενα. Οπου ένας φίλος (!) της γηπεδούχου ομάδας (μου), σε ένα ντέρμπι το οποίο κυλούσε ιδανικά, μπήκε για να κάνει το... κομμάτι του. Μπήκε, διότι οι ομάδες περιφρούρησης (εδώ γελάμε ή κλαίμε...) περί άλλα τύρβαζαν. Ισως τους αδικούμε. Διότι είχαν δουλειά. Καθύβριζαν τον Κιάσσο, έριχναν αντικείμενα σε παίχτες του ΟΦΗ, όπως κατέγραψε στο Φ.Α. ο (ανεπαρκής) διαιτητής Μ. Λαμπρόπουλος, γενικώς δικαιολόγησαν την παρουσία τους πέριξ του αγωνιστικού χώρου.
Σαφώς, όλα αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία βρίσκουν και τα κάνουν. Υπό την ανοχή των ΠΑΕ, βεβαίως, οι οποίες ξέρουν ότι και να πάνε στον αθλητικό δικαστή ή δεν θα τιμωρηθούν ή ίσα που θα ηχήσει η «καμπάνα».
Γι' αυτό και στα ευρωπαϊκά ματς σπανίως παρεκτρέπονται. Τα ίδια καλόπαιδα πηγαίνουν και σ' εκείνα τα παιχνίδια. Ομως, επειδή η ΟΥΕΦΑ δεν αστειεύεται και τιμωρεί παραδειγματικά, οι ΠΑΕ λαμβάνουν τα μέτρα τους. Συσκέπτονται με εκπροσώπους των οργανωμένων συνδέσμων, ζητώντας τους, σχεδόν παρακλητικά, να μην παρεκτραπούν. Κι εκείνοι από ατίθασα νιάτα μετατρέπονται εν μια (ευρωπαϊκή) νυκτί σε φιλήσυχους οπαδούς! Πλην σπανίων περιπτώσεων, βεβαίως, εν αντιθέσει με τα ματς των ελληνικών διοργανώσεων, στις οποίες τα επεισόδια αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Η ατιμωρησία, λοιπόν, ζει και βασιλεύει. Υπό την ευθύνη (και όχι ανοχή πλέον) των ιθυνόντων, οι οποίοι αποφεύγουν να βάλουν το δάχτυλό τους επί τον τύπον των ήλων. Κι έτσι οι αθλιότητες συνεχίζονται.
Ας γίνει η αρχή με την τιμωρία του ΠΑΣ. Αρκεί να υπάρχει και συνέχεια. Διότι η ηπειρωτική ομάδα είναι η μόνη που έχει πληρώσει με υποβιβασμό κανονισμούς μιας χρήσης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λοιπον φιλε ο φιλαθλος της μαζεψε.... Οκ και επισης ο κιασιος για να ξερεις πριν χρονια ειχε κανει κολοχερα στην κερκιδα του πας

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ... ΔΚΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΚΙ ΕΣΥ...

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=17046&subid=2&pubid=105970667