ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τα ευτράπελα της απαγόρευσης καπνίσματος!!!

Εντατικοί έλεγχοι σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης οι ελεγκτές Δημόσιας Υγείας αλλά και της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας.
Την ίδια ώρα οι εστιάτορες της χώρας ζητούν την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου για ένα χρόνο, προκειμένου να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.
Με την κάμερα του Star ακολουθήσαμε τους δημοτικούς αστυνομικούς του Πειραιά στους ελέγχους που έκαναν το πρωί σε καταστήματα του Νέου Φαλήρου και σε λίγη ώρα καταγράψαμε τρεις παραβάσεις που αφορούσαν την ελλειπή σήμανση αλλά και την ύπαρξη σταχτοδοχείων σε εσωτερικούς χώρους.
Είναι απίστευτο πάντως το τι σκαρφίζονται κάποιοι, προκειμένου να συνεχίσουν να καπνίζουν ακόμα και στους χώρους που απαγορεύεται. Την ίδια ώρα οι εστιάτορες της χώρας ζητούν την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για ένα χρόνο.
«Κάποιοι κρύβουν τα τσιγάρα ακόμα και μέσα σε μπουφάν και κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά, κάποιοι άλλοι τρέχουν στις τουαλέτες κάποιοι άλλοι καταστηματάρχες έχουν τραπέζια στα οποία υπάρχει από κάτω κρυμμένο τασάκι με καπάκι, το καπάκι είναι κινητό όταν ο καπνιστής είναι εκεί και καπνίζει το καπάκι είναι ανοιχτό όταν βλέπουν την δημοτική αστυνομία ή κάποιον άλλον ελεγκτικό μηχανισμό προσπαθούν να το κρύψουν βάζοντας το καπάκι από πάνω.» είπε στην κάμερα του Star δημοτικός αστυνομικός.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους προβλέπει πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ στους καπνιστές και πρόστιμα που φθάνουν έως και τα 5 χιλιάδες ευρώ για τους καταστηματάρχες ενώ θα καταγράφονται πρόστιμα που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ σε όσους οδηγούν και καπνίζουν έχοντας παιδιά κάτω των 12 ετών στο ίδιο αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: