ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

"Μόνη λύση οι... Άραβες"!

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την ανάγκη δημιουργίας μιας λίγκας στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή αραβικών κρατών.
Για την ΕΣΚΑ:
"Έχω να πω ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Δουλεύει πολύ, ώστε να ενισχύσει τα θεμέλια ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα και οπωσδήποτε αποτελεί τον οργανισμό εκείνο, ο οποίος τροφοδοτεί συνέχεια με νέο αίμα σε όλα επίπεδα. Και σε επίπεδο παραγόντων και σε επίπεδο διαιτητών, αλλά κυρίως σε επίπεδο νέων παιδιών το ελληνικό μπάσκετ"
Για το νέο προπονητή της Εθνικής:
"Υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις σε εξέλιξη, δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και γι αυτό δεν μπορώ να κάνω καμία ανακοίνωση. Σας διαβεβαιώνω ότι η Εθνική ομάδα θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβρη για το Ευρωμπάσκετ στη Λιθουανία και θα πάμε καλά".
Για το μέλλον της Α1:
"Η Α1 δυστυχώς δεν εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ, εκπροσωπεί το μπάσκετ στην Ελλάδα. Και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, διότι καλό είναι να κάνουμε ανταγωνιστικό το το πρωτάθλημα, αλλά το θέμα είναι πώς θα γίνει τελικά ανταγωνιστικό. Και λύση με τη μορφή που διεξάγεται σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει.
Στο πλαίσιο της κοπής της πίτας της ΕΣΚΑ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε μια μίνι συνέντευξη στο Sport TV, μιλώντας για τη δουλειά που γίνεται στο ερασιτεχνικό μπάσκετ, το θέμα με τον προπονητή της Εθνικής αλλά και τη δημιουργία της λίγκας της Νοτιονατολικής Μεσόγειου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, αυτό το όραμα για τη νέα λίγκα με τη συμμετοχή Αράβων, είναι και η μόνη διέξοδος για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς δεν βλέπει πως μπορεί να γίνει αλλιώς αυτό με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Α1.
Η λίγκα αυτή που οραματιζόμαστε για τη Νοτιονατολική Μεσόγειο, με συμμετοχή αραβικών κρατών, είναι η μόνη διέξοδος για κάποια σωματεία που θέλουν να πρωταγωνιστούν στο χώρο τον ευρωπαϊκό, αλλά και το παγκόσμιο. Και ίσως είναι και μια διέξοδος, για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η Α1. Γι αυτό και δουλεύουμε πάρα πολύ. Αλλά κι επειδή κι εδώ δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο, μέσα στο Φεβρουάριο θα υπάρχουν μεγάλες εξελίξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: