ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Θα επιτρέπεται το κάπνισμα σε κέντρα διασκέδασης όπου σερβίρεται αλκοόλ!!!

Τζούρα μετά φόρου και ποτούΤζούρα... μετά φόρου και ποτού!!!

Η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσει το νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ και συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης, στα µπαρ και το καζίνο.
Ο φόρος θα είναι μηνιαίος και θα επιβάλλεται βάσει των τετραγωνικών µέτρων που καταλαµβάνει το κέντρο διασκέδασης και σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις, αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ. και όχι µε βάση τον τζίρο.
Σκληρές κυρώσεις θα υπάρξουν σε όσους όσους ενταχθούν στη ρύθµιση αλλά στη συνέχεια αποφεύγουν την καταβολή της µηνιαίας εισφοράς. Θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για τους ίδιους, ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήµατος ή ακόµη και οριστικό σφράγισµα.
Θα απαγορεύεται σύµφωνα µε τις κυβερνητικές αποφάσεις, το κάπνισµα σε: εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήµατα γρήγορου φαγητού, κινηµατογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες εκδηλώσεων και σε περίπτωση μη τήρησης του νόμου θα υπάρχουν κυρώσεις.
Τα έσοδα από την επιβολή του «τσιγαρόσηµου» θα πηγαίνουν για τη βελτίωση της υποδοµής των νοσοκοµειακών µονάδων της χώρας καθώς και για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειµµάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: