ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πόσο ζει... ένα burger;

Τι διάρκεια ζωής έχει ένα burger; Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα ξεκίνησε ένα πείραμα αγοράζοντας διαφορετικά είδη χάμπουργκερ από όλες τις μεγάλες εταιρείες fast food στην Ελλάδα, τα οποία άφησε για μήνες σε θερμοκρασία δωματίου: αντίθετα με ότι θα είχε συμβεί με τις κανονικές τροφές, κανένα από τα χάμπουργκερ δεν μύρισε, ούτε παρουσίασε εμφανή σημάδια αλλοίωσης. Τρεις μήνες μετά, το κρέας, το τυρί και το ψωμί των προϊόντων διατηρούν το χρώμα και την αρχική μορφή τους...
...Στη ΝΕΤ την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου (23.00) θα δούμε το φακό του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα να παρακολουθεί τακτικά τα αναλλοίωτα χάμπουργκερ, ορισμένα από τα οποία ταξίδεψαν με τον Στέλιο Κούλογλου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιασθεί το φαινόμενο και στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου αυτό το καιρό δίνεται η μεγάλη μάχη για ένα άλλο βασικό πρόβλημα της σύγχρονης διατροφής: τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: