ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Το Facebook σύμμαχος των... διαρρηκτών;;;;!!


Η αστυνομία του West Midlands προειδοποίησε ότι η λεπτομερής ενημέρωση της κατάστασης που εμφανίζεται στην... προσωπική σελίδα στο Facebook, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι χρήστες του, ως προς τη διάρρηξη των κατοικιών τους.
Η αστυνομία είπε ότι όποιος κοινοποιεί λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκεται, δίνει επιπλέον πληροφορίες στους διαρρήκτες. Η Teresa Bateman ανέφερε ότι έπεσε δύο φορές θύμα διάρρηξης το καλοκαίρι, γεγονός το οποίο συνδέει με τις ενημερώσεις που έκανε ο γιος της στο Facebook.
Η κα Bateman που μένει κοντά στο Solihull, ανέφερε:
"Θα πηγαίναμε να αγοράσουμε ένα νέο σκύλο από το Kent, ένα κουταβάκι για τα παιδιά, αλλά όταν επιστρέψαμε σπίτι, είδαμε ότι είχε γίνει διάρρηξη. Πριν από το γεγονός αυτό, τα παιδιά είχαν αναρτήσει στις σελίδες τους στο Facebook τι σκόπευαν να κάνουν, επειδή ήταν ενθουσιασμένα, καθώς και ότι δε θα ήταν παρόντα στο σπίτι εκείνη τη μέρα.
Πιστεύω ότι το Facebook είναι επικίνδυνο. Νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να ενημερωθούν σχετικά με τις συνέπειες που θα υποστούν αν κοινοποιούν πολλές πληροφορίες στο Facebook, σχετικά με το τι θα κάνουν και πού θα βρίσκονται."
Ο υπαστυνόμος Andy Gregory είπε ότι η ποσότητα της πληροφορίας, που οι άνθρωποι μοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη ζωή τους, αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανησυχίας. Επεσήμανε ότι με το διαμοιρασμό πληροφοριών με φίλους, οι άνθρωποι ενδεχομένως εκθέτουν το πού βρίσκονται σε τρίτους που δε γνωρίζουν, αν οι φίλοι τους δεν προσέχουν κατά την επιλογή επαφών στο κοινωνικό δίκτυο.
"Το ζήτημα για εμάς είναι να εξασφαλίσουν ότι τα προφίλ τους είναι κλειδωμένα, έτσι ώστε μόνο οι έμπιστοι φίλοι και η οικογένεια να έχουν πληροφορίες σχετικά με τις προσωπικές μετακινήσεις."
Η Facebook δήλωσε ότι οι κίνδυνοι από το διαμοιρασμό πληροφοριών στο διαδίκτυο, είναι αντίστοιχοι με την κυκλοφορία πληροφορίας δια στόματος μέσω τηλεφώνου, άμεσης επαφής ή e-mail.
 "Αυτό σημαίνει ότι τόσο online όσο και offline, πρέπει να ελέγχουμε ποιοι είναι οι φίλοι μας και τι είδους πληροφορία διαμοιραζόμαστε."

http://alfanea.blogspot.com/2011/01/facebook.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: