ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Kυκλοφορεί επικίνδυνο e-mail με θέμα το Kama Sutra!!!

Πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό ένα email που γράφει στον τίτλο ότι περιέχει ένα αρχείο με συμβουλές για τις στάσεις του Kama Sutra.Ένα e-mail κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό που έχει συνημμένο αρχείο με το όνομα kamasutra.pps.exe θέμα και τίτλος που είναι αρκετά ελκυστικό για πολλούς χρήστες.
Με μία πρώτη ματιά το αρχείο αυτό μοιάζει με μια απλή παρουσίαση powerpoint που περιέχει όλες τις στάσεις του σεξ, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο στόχο έχει στόχο τον υπολογιστή σας.
Έτσι αν ανοίξει το αρχείο αυτό ο χρήστης, θα δει κανονικά το αρχείο Powerpoint με τις στάσεις του σεξ όμως παράλληλα θα εγκαταστήσει στον υπολογιστή τον ο ιός Troj/Bckdr-RFM με τον οποίο κάποιος τρίτος θα μπορεί να έχει τον έλεγχο του υπολογιστή του χρήστη από μακριά.
Από τη στιγμή που γίνει αυτό, θα μπορούν να στέλνουν spam email μέσω του μολυσμένου υπολογιστή, να κλέψουν τους κωδικούς που χρησιμοποιεί ο χρήστης για τις υπηρεσίες και φυσικά να καταγράφουν όλες τις κινήσεις του στο διαδίκτυο.
Οπότε προσοχή μην ανοίγετε ύποπτα mail από άγνωστους αποστολείς γιατί το πιο πιθανό είναι να περιέχουν τέτοιου είδους κακόβουλο λογισμικό.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: