ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Super League: ΑΕΚ-Κέρκυρα 0-0

Με το αριστερό μπήκε στο 2011 η ΑΕΚ, καθώς έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, παρουσιάζοντας τις γνωστές αδυναμίες της στο επιθετικό κομμάτι. Χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά αποδείχτηκαν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Οι Φαίακες εξελίσσονται σε κακό δαίμονα της Ένωσης, μια και μετά το 3-1 της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, απέσπασαν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στην προσπάθεια που κάνουν για να απομακρυνθούν από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Η ΑΕΚ έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στο μηδέν, ενώ για πρώτη φορά δεν σκόραρε στην έδρα της.
Με αρκετά προβλήματα παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, αφού δεν είχε στη διάθεσή του τους Μανωλά (τιμωρημένος), Τζιμπούρ (εκτός ομάδας για πειθαρχικό παράπτωμα), Μπερνς (έχει κληθεί στην εθνική Αυστραλίας), Ντιόπ και Γκέντσογλου (τραυματίες). Εξίσου ίδιο πονοκέφαλο για την αρχική ενδεκάδα είχε και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, αφού δεν είχε στη διάθεσή του τρεις βασικούς παίκτες της και συγκεκριμένα τους Επστάιν (τιμωρημένος), Γκοστάβο και Φλαβίνιο (ανέτοιμοι). Η Ένωση μετά το πρώτο 10λεπτο, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ οι Φαίακες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 4΄, όταν η κεφαλιά του Μπλάνκο από σέντρα του Έντερ, έφυγε μακριά από την εστία του Κωνσταντόπουλου. Στο 18΄ σε προβολή του Αργεντινού από πάσα του συμπατριώτη του Σκόκο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, το δυνατό μακρινό σουτ του Μάκου ήταν απελπιστικά άστοχο. Ο Μπλάνκο εξακολούθησε  και στη συνέχεια να μην βρίσκει δίχτυα, αφού στο 35΄ η κεφαλιά που έπιασε από κόρνερ του Σκόκο κατέληξε άουτ, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ που επιχείρησε ο Έντερ στο 42'.

Στο β' ημίχρονο η Κέρκυρα έκανε την πρώτη και μοναδική ουσιαστική επίσκεψη στην περιοχή της ΑΕΚ, όταν στο 48' η κεφαλιά του Καλαντζή πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Σάχα. Η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ ήλθε στο 64΄, όταν και πάλι ο Μπλάνκο με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Καράμπελας με ωραία ενέργεια απέφυγε τρεις αντιπάλους, έβγαλε τη σέντρα, αλλά την κεφαλιά του Λεονάρντο απομάκρυναν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, χωρίς όμως να δημιουγεί φάσεις μπροστά από την εστία του Κωνσταντόπουλου και το μόνο αξιοσημείωτο είναι η πρώτη συμμετοχή με την φάνελα της Ένωσης του νεαρού Αμπντουραχμάνι, ο οποίος αντικατέστησε στο 81' τον Μπλάνκο.

Διαιτητής: (Βοσκάκης (Ρεθύμνου))
Κίτρινες κάρτες: Μπλάνκο, Καφές / Μαϊστόροβιτς, Παρασκευαϊδης, Μακρής

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Νασούτι, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος (76΄ Γκερέιρο), Καφές, Εντερ (55΄ Λεονάρντο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (81' Αμπντουραχμάνι).

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Στολτίδης, Παρασκευαϊδης (83' Χαμπλ), Μακρής, Καλατζής (62΄ Γιάντσης), Τσίγκας, Ηλ. Ιωάννου (93' Δημ. Ιωάννου).


Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

17:15 Έναρξη του παιχνιδιού

4' Το γυριστό σουτ του Μπλάνκο περνά άουτ.

19' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ: ο ΣΚόκο έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπλάνκο πετάχτηκε μπροστά από τους αμυντικούς όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

27' Ο Κωνσταντόπουλος απομάκρυνε το σουτ του Μπλάνκο.

35' Η κεφαλιά του Μπλάνκο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου.

41' Το μακρινό σουτ του Έντερ δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Κέρκυρας.

18:00 Λήξη του πρώτου ημιχρόνου: ΑΕΚ-Κέρκυρα 0-0

18:15 Σέντρα στο β' 45λεπτο

48' Η κεφαλιά του Καλαντζή πέρασε άουτ, χωρίς να απειλήσει τον Σάχα.

56' Πρώτη αλλαγή για τον Μανόλο Χιμένεθ: ο Λεονάρντο αντικαθιστά τον Έντερ.

58' Κίτρινη κάρτα στον Μπλάνκο

62' Πρώτη αλλαγή και για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: ο Γιάντσης παίρνει την θέση του Καλαντζή.

64'  Η κεφαλιά του Μπλάνκο, μετά από την εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, πέρασε άουτ.

67' Ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε το άψυχο πλασέ του Μπλάνκο. Πάντως, η φάση ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

69' Κίτρινη κάρτα στον Μαϊστόροβιτς

76' Κίτρινη κάρτα στους Καφέ και Παρασκευαϊδη για την αψιμαχία που είχαν.

76' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ: ο Γκερέιρο στη θέση του Μάκου

81': Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ: ο Αμπντουραχμάνι στη θέση του Μπλάνκο

84' Ο Κωνσταντόπουλος απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ την σέντρα σουτ του Γκερέιρο.

85' Ο Χαμπλ στη θέση του Παρασκευαϊδη

86' Κίτρινη κάρτα στον Μακρή

93' Ο Δημήτρης Ιωάννου αντικαθιστά τον Ηλία Ιωάννου.

96' Τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βοσκάκη: ΑΕΚ-Κέρκυρα 0-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: