ΣΙΝΕ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Super League: Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός 0-1 (Δείτε όλα τα videos)

Το φετινό πάρτι του Ολυμπιακού στην επαρχία συνεχίστηκε και στον Βόλο. Οι Πειραιώτες με μια επιβλητική εμφάνιση στο "Πανθεσσαλικό" επικράτησαν με τέρμα του κορυφαίου Φουστέρ μόλις με 1-0 του τοπικού Ολυμπιακού και αύξησαν εκ νέου στο +7 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Αυτό ήταν το 8ο σερί διπλό της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε στην περιφέρεια για το πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Κατώτεροι των περιστάσεων παρουσιάστηκαν οι γηπεδούχοι, που είχαν ως μοναδικό διακριθέντα τον Μπρέσκα.
Μέτριο ποιοτικά ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη και να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν παρά ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσουν". Αυτή ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν ο Ριέρα έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, απέφυγε τον Σέλεζι και γύρισε την μπάλα στα «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, όπου ο επερχόμενος Φουστέρ την έσπρωξε στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει κάποιες φιλόδοξες «επισκέψεις» στην περιοχή του Πάρντο, χωρίς όμως να δημιουργήσει πραγματική ευκαιρία.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (49') ο Φουστέρ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, όμως ο Γιακούποβιτς απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Ισπανού. Στο 58ο λεπτό, ο Φουστέρ και πάλι απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όμως αστόχησε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Βλέποντας τον Πάντελιτς ανήμπορο να απειλήσει ουσιαστικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε στον αγώνα τον Τζιμπούρ, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Ο Αλγερινός μάλιστα «άγγιξε» το γκολ στο 80΄, καθώς βρέθηκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς, που όμως και πάλι αντέδρασε σωστά, όπως και στο 90΄, όταν με το σώμα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χολέμπας. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε στο φινάλε του αγώνα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση και μοιραία γνώρισε την τρίτη εντός έδρας ήττα του. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός Πειραιώς έφτασε στην 8η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, έκανε το "8 στα 8" στην επαρχία με 12-0 γκολ και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του 38ου τίτλου της ιστορίας του.
Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ρόκας, Ζέλεσι, Τομάς, Καπετάνος (71΄ Μητρόπουλος), Τικάο (46΄ Μαρτίν), Μόνχε, Μπρέσκα, Σολάκης (59΄ Ακόστα), Αλβαρεζ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (61΄ Τζιμπούρ), Μιραλάς (73΄ Ζαϊρί), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Α.Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (79΄ Χολέμπας)
Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του αγώνα
17.15: Έναρξη του αγώνα...
10': Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού από τους γηπεδούχους. Κάθετη πάσα του Σολάκη, ο Μπρέσκα μπήκε στην περιοχή, αλλά υπό την πίεση του Ραούλ Μπράβο η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πάρντο.
13' Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα με έξυπνη λόμπα βρήκε τον Μιραλάς μέσα στην περιοχή, όμως το γυριστό σουτ του Βέλγου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Γιακούποβιτς.
19' ΓΚΟΛ!! 0-1 για τον Ολυμπιακό. Μετά από κόντρα των φιλοξενούμενων, ο Ριέρα "άδειασε" τον Σέλεζι από αριστερά μέσα στην περιοχή και "έκοψε" την μπάλα στον Φουστέρ, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα με πλασέ στην καρδιά της άμυνας του Βόλου να νικήσει τον Γιακούποβιτς.
29' Δυνατό σουτ του Φουστέρ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει σταθερά ο Γιακούποβιτς.
38' Ευκαιρία για τον Βόλο. Ο Μόνχε με ιδανική σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Μπρέσκα μέσα στην περιοχή, όμως η καρφωτή κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του Πάρντο.
44' Σέντρα από τα δεξιά του Άλβαρες, ο Σολάκης πρόλαβε την έξοδο του Πάρντο και πήρε την κεφαλιά από καλή θέση μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
45+1' Λήξη του πρώτου μέρους.
46' Αλλαγή για τον Βόλο. Ο Μάρτιν στη θέση του Μπερτόλντι.
46' Σέντρα στην επανάληψη...
49' Σουτ στην κίνηση από μακρινή απόσταση του Φουστέρ, ο Γιακούποβιτς μπλοκάρει.
50' Διαγώνιο σουτ του Ριέρα μέσα από την περιοχή, ο Γιακούποβιτς αποκρούσει ξανά πριν η μπάλα καταλήξει κόρνερ.
57' Ωραία συνεργασία Μιραλάς-Πάντελιτς έξω από την περιοχή, ο Βέλγος έπιασε το σουτ και ο Γιακούποβιτς απέκρουσε, πέφτοντας στη δεξιά γωνία του.
58' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Υπέροχη κάθετη μπαλιά του Μιραλάς για τον Φουστέρ, ο Ισπανός βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιακούποβιτς, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ που έκανε έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.
59' Αλλαγή για τον Βόλο. Ο Ακόστα στη θέση του Σολάκη.
61' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Τζιμπούρ στη θέση του Πάντελιτς. Ντεμπούτο με τη φανέλα των φιλοξενούμενων για τον Αλγερινό.
65' Ο Μπρέσκα βγήκε στην αντεπίθεση, ταλαιπώρησε τον Ραούλ Μπράβο από τα δεξιά και έκανε το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
68': Ο Τζιμπούρ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και έκανε σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Γιακούποβιτς.
70' Αλλαγή για τον Βόλο. Ο Μητρόπουλος στη θέση του Καπετάνου.
73' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ζαϊρί στη θέση του Μιραλάς.
79' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας στη θέση του Ριέρα, ο οποίος αποχώρησε με φορείο.
80' Ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Φουστέρ, ο Τζιμπούρ βγήκε από τα δεξιά απέναντι στον Γιακούποβιτς, όμως έκανε άτσαλο πλασέ και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε.
90': Ευκαιριά για τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0, όμως ο Γιακούποβιτς αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ το αριστερό πλασέ του Χολέμπας από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.
93' Λήξη του αγώνα!
Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός 0-1 (19' Φουστέρ)
Μαζί παρακολούθησαν το παιχνίδι Αχιλλέας Μπέος και Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: