ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Super League: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-1 (video)


Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη επικρατώντας του τοπικού Αστέρα 0-1, με σκόρερ τον Fuster τον 30΄ από το σημείο του πέναλτι. Αύξησε έτσι τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό, που φιλοξενείται από τον Πανιώνιο στην αναμέτρηση με την οποία πέφτει η αυλαία της 19ης αγωνιστικής, στους οκτώ βαθμούς. Η ομάδα της Πελοποννήσου, στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο της, διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση από την οποία προήλθε το γκολ των «ερυθρόλευκων»,καθώς ο Orozco πρώτα απομάκρυνε την μπάλα και μετά βρήκε τα πόδια του Fuster.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άγγιξαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά ο Τοροσίδης είδε στο 5΄ την κεφαλιά του να καταλήγει κόρνερ μετά την επέμβαση του Derga και τη συνδρομή του δοκαριού και στο 8΄ το σουτ του Mirallas κόντραρε σε αμυντικό του Αστέρα και κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχεια και στο 27΄είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους, με τον Carrera να πλασάρει και τον Αβράαμ Παπαδόπουλο να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα έγινε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι. Ο Κουκουλάκης είδε παράβαση στην επαφή Orozco – Fuster μέσα στην περιοχή και καταλόγισε το πέναλτι. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους». Οι Αρκάδες προσπάθησαν να απαντήσουν λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, το σουτ, όμως, του Bastia έξω από την περιοχή δε βρήκε στόχο.
Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα. O ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μετά το 55΄. Ο Ολυμπιακός στο 68΄ έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Fuster έστειλε την μπάλα άουτ, μόνος του απέναντι στον Degra. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Valverde κράτησαν με άνεση το 1-0 υπέρ τους και δεν ανησύχησαν καθόλου μέχρι τη λήξη, Μάλιστα, στο 87΄ ο Μανιάτης λίγο έλειψε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με γκολ. Ο Έλληνας άσος έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Degra απομάκρυνε εντυπωσιακά, η μπάλα έφτασε στον Pantelic, και αυτός σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Σκόρερ: 30΄ πεν. Fuster
Κίτρινες:
Bastia, Martins, Λαδάκης, Orozco / Mirallas, Ibagaza
Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης:
Degra, Φυτανίδης, Urribarri, Pulido (20΄ Αργυρόπουλος), Orozco, Bastia, Λαδάκης, Carrera, Rubil (72΄ Arsenjevic), Martins (65΄ Φορτούνης), Francu
Ολυμπιακός:
Pardo, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Melleberg, R. Bravo, Modesto, Ibagaza, Riera (90΄ Holebas), Fuster (85΄ Μανιάτης), Mirallas (80΄ Zairi), Pantelic
Το γκολ του Fuster στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-1 (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: