ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Super League: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-3 (video)

Με πλήρη κυριαρχία στην επανάληψη, η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Τρίπολη, επικρατώντας με 3-0 του τοπικού Αστέρα, και έπιασε εκ νέου τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση με το δεύτερο σερί διπλό στο πρωτάθλημα. Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο και Σκόκο υπέγραψαν το εμφατικό τρίποντο της «Ένωσης». Κατώτεροι των περιστάσεων σε ακόμα έναν εντός έδρας αγώνα οι «Αρκάδες», οι οποίοι μπήκαν για τα καλά σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.
Η Ενωση προσπάθησε και πέτυχε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα μετά το δεκάλεπτο να αρχίσει επικίνδυνες "επισκέψεις" στην αρκαδική εστία. Στο 10o λεπτό το σουτ του Γκερέιρο έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 21' ο Ντεγκρά έκανε δύσκολη απόκρουση στο σουτ του Σκόκο. Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη συνέχεια με κάποια μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη.
Το μέλλον το παιχνιδιού, τελικώς, έμελλε να κριθεί στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η ΑΕΚ ευτύχησε να πετύχει γρήγορα δύο γκολ, με τον Λυμπερόπουλο στο 47΄ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα λίγο προ της γραμμής, στην απομάκρυνση του Καρέρα σε σουτ του Νασούτι και τον Μπλάνκο στο 56΄, που πήρε ασίστ από το βολέ του Σάχα! Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Σκόκο στο 76ο λεπτό, σε φάση-"εφεύρεση" του διαιτητή Κάκου που είδε παράβαση σε απλή επαφή των Πουλίδο και Γιάχιτς.
Συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης
(Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντότζι, Φορτούνης, Φρανκού.
ΑΕΚ
(Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος, Γκερέιρο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο
Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του αγώνα17.15: Έναρξη της αναμέτρησης...
10' Ο Λυμπερόπουλος έστρωσε πολύ ωραία στον Γκερέιρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πολωνός έκανε απευθείας το σουτ με το αριστερό με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

18' Κίτρινη κάρτα στον Σκόκο.
21' Δυνατό σουτ του Σκόκο, ο Ντεγκρά με υπερένταση αποκρούει σε κόρνερ.
23' Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα.
27΄Δυνατό σουτ του Λαδάκη πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σάχα εντυπωσιακά σε κόρνερ.
36' Ο Καρέρα φάτσα από τον Σάχα, θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
38' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Νασούτι στη θέση του Μανωλά.
45+1' Λήξη του πρώτου μέρους.
46' Σέντρα στην επανάληψη...
48' ΓΚΟΛ! 0-1 η ΑΕΚ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νασούτι έκανε ένα σουτ, ο Καρέρα στην προσπάθεια του να διώξει έστρωσε άθελα του την μπάλα στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος από κοντά έκανε το πλασέ και άνοιξε το σκορ.
56' ΓΚΟΛ! 0-2 η ΑΕΚ. Ο Σάχα με βολέ βρήκε τον Μπλάνκο στην επίθεση και ο Αργεντινός αφού προσπέρασε τον Ουριμπάρι πλάσαρε τον Ντεγκρά, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην Ένωση.
57' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Έξω ο Γεωργέας, στη θέση του ο Γιάχιτς.
59' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Αρσενίεβιτς στη θέση του Καρέρα.
63' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μάρτινς στη θέση του Ουντότζι.
76' ΓΚΟΛ! 0-3 για την ΑΕΚ. Ο Γιάχις κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Πουλίδο μέσα στην περιοχή και ο Σκόκο από τα 11 βήματα δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Την κίτρινη είδαν Πουλίδο, Γιάχιτς.
77' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ντιόπ στη θέση του Μάκου.
83' Ωραία σουτ του Φρανκού έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.
94' Λήξη του αγώνα.
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1 (47' Λυμπερόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: