ΣΙΝΕ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Super League: ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι πέτυχε το 100ο του τέρμα στη μεγάλη κατηγορία, ο νωθρός ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, παρέα με την ΑΕΚ.
Ο Βιεϊρίνια ξεκίνησε κεφάτος το ματς και απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Ντεγκρά. Στο 12΄ την κοντινή προβολή του Πορτογάλου έδιωξαν οι αμυντικοί του Αστέρα, ενώ τρία λεπτά αργότερα είχε ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το μακρινό σουτ του Φωτάκη στο 26΄ ενλω στο 31΄ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με τον Χαλκιά να αποκρούει με υπερένταση του σουτ του Μπαστία. Ενα λεπτό αργότερα, όμως, «μίλησε» ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης: μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ο διεθνής επιθετικός έπιασε μία δύσκολη κεφαλιά, η μπάλα «έσκασε» στο έδαφος, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Αν και θα περίμενε κανείς οι φιλοξενούμενοι να βγουν πιο επιθετικά στο β΄ μέρος, επιζητώντας την ισοφάριση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Η κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 53΄ κατέληξε στην αγκαλιά του Ντεγκρά, όπως και το γυριστό σουτ του Βιεϊρίνια δύο λεπτά αργότερα, ενώ ο τερματοφύλακας του Αστέρα έκανε μία σαφώς πιο δύσκουλη απόκρουση στο 62΄, σε εντυπωσιακό σουτ του Τσιρίλο (πάλι από φάουλ του Γκαρσία). Στο υπόλοιπο διάστημα ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε να προφυλάξει το προβάδισμα και το έκανε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αφού ο Αστέρας δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (90΄+ Παπάζογλου), Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Αθανασιάδης (87΄ Κουτσιανικούλης), Σαβίνι.

Αστέρας Τρίπολης
(Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρέρα (64΄ Τσαμπούρης), Φορτούνης, Μπαρτολίνι, Ουντότζι (79΄ Μπακασέτας), Ορόθκο, Φρανκού, Λαδάκης (73΄ Ροτζέριο).

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του αγώνα
17.15: Έναρξη της αναμέτρησης...

15' Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ωραία ατομική ενέργεια από τον Βιεϊρίνια που απέφυγε με εξαιρετική ντρίμπλα τον Φυτανίδη, όμως το σουτ του από αριστερή πλάγια θέση κατέληξε άουτ.

32' ΓΚΟΛ! 1-0 ο ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά-ψαράκι στο ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Ντεγκρά, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν το 100ο γκολ του διεθνή Έλληνα φορ στη μεγάλη κατηγορία.

44' Καλή στιγμή για τον Αστέρα. Σουτ του Μπαστία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν το πιάνει καλά και φεύγει άουτ.

45+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

46' Σέντρα στην επανάληψη.

55' Ωραία φάση για τον ΠΑΟΚ. Κεφαλιά του Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, ο Βιεϊρίνια θα κάνει το ανάποδο ψαλίδι, αλλά δεν είχε πολύ δύναμη και ο Ντεγκρά μπλοκάρει εύκολα.

62' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία από τα αριστερά, ο Τσιρίλο θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και με σουτ στη κίνηση θα προσπαθήσει να σκοράρει, όμως ο Ντεγκρά έδιωξε εντυπωσιακά.

88' Καλή στιγμή για τον Αστέρα να ισοφαρίσει. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Φυτανίδης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χαλκιάς έπεσε και μπλόκαρε.

90' Ωραία ενέργεια από τον Τσουκαλά. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ κλέβει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Αστέρα, προσπάθησε να κάνει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο Ντεγκρά έδιωξε τον κίνδυνο.

93' Λήξη του αγώνα.
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (32' Σαλπιγγίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: