ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Super League: ΑΕΛ - Ηρακλής 2-1 (video)

"Τρίποντο" ανάσα πήρε η ΑΕΛ νικώντας 2-1 τον Ηρακλή στο AEL FC Αrena για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της και με το πρώτο γκολ του νεοποκτηθέντα Τσιμπάμπα στο 81', οι Θεσσαλοί πέτυχαν την "παρθενική" τους νίκη στο νέο γήπεδο, και πήραν πολύτιμο οξυγόνο για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής στην κατηγορία. Στο 2' λεπτό προηγήθηκαν οι "βυσσινί" με τον Μπλάζεκ, ενώ για τον Ηρακλή είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Βέλλιος στο 37'.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς το άγχος που δημιουργούσε η αναγκαιότητα της κατάκτησης των βαθμών, φρόντισε να τους το αποβάλει άμεσα ο Ελευθερόπουλος. Ο γκολκίπερ του "γηραιού" σε μία ανύποπτη σέντρα από τα αριστερά, μόλις στο δεύτερο λεπτό, έχασε τη μπάλα από την αγκαλιά του και την έδωσε "δώρο" στον επερχόμενο Μπλάζεκ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και να δώσει στην ομάδα του το πολυπόθητο γρήγορο προβάδισμα, προκειμένου να φύγει η πίεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΛ είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 30 Οκτωβρίου (3-0 με τη Ξάνθη) και με μόλις 11 βαθμούς στην τελευταία θέση ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Μπλάζεκ εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος του Ελευθερόπουλου που δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τη μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον Τσέχο να ανοίξει το σκορ. Προϊόντος του χρόνου, όμως, ο "Γηραιός" άρχισε να βρίσκει τα "πατήματά" του στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί, όπως με τον Σίσιτς στο 12΄ που δεν πρόλαβε την κάθετη πάσα του Πίτου Γκαρσία. Στο 16΄ ο Μπλάζεκ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν απέναντι από τον γκολκίπερ του Ηρακλή πλάσαρε άουτ, ενώ στο 32΄ ο Βενετίδης απέκρουσε επί της γραμμής διορθώνοντας την άστοχη έξοδο του Τσοντοφάλσκι, στο κόρνερ του Λίμα. Τελικά η μακεδονική ομάδα ισοφάρισε στο 37΄ με τον ταλαντούχο Βέλλιο, που "τιμώρησε" την αμυντική ολιγωρία των "βυσσινί" σε μια φαινομενικά εύκολη φάση.

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λίμα στον Μετίν, αλλά ο διαιτητής Γιάχος έδειξε "παίζετε". Στο 58΄ ο Τούρκος μέσος της Λάρισας απείλησε με ένα πολύ καλό σουτ που πέρασε μόλις άουτ. Τελικά, το "φιλί της ζωής" στη θεσσαλική ομάδα έδωσε ο νεοαποκτηθείς Τσιμπάμπα που σκόραρε με κεφαλιά στο 81΄ ύστερα από φάουλ του Κανόμπιο, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, χαρίζοντας στους Θεσσαλούς το πρώτο "τρίποντο" μετά από 2,5 μήνες και 10 αγωνιστικές.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσιαρός, Μετίν, Τσιμπάμπα, Τσοντοφάλσκι - Λίμα, Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία, Ντάνι

ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης (72΄ Κανόμπιο), Κολοβέτσιος, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Κουζέν, Μετίν (82΄ Βελάσκο), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (78΄ Τσιμπάμπα).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Λίμα, Αραμπατζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία (67΄ Μάρα), Ντάνι, Παπαστεριανός (75΄ Ηλιάδης), Σολτάνι, Βέλλιος, Σίσιτς (82΄ Βουτσιάς).


Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του αγώνα
15.00: Έναρξη της αναμέτρησης...

1' ΓΚΟΛ! Χωρίς να έχει συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, η ΑΕΛ ανοίγει το σκορ. Ο Κουζέν επιχείρησε μια ακίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Ελευθερόπουλος δίχως πίεση έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μπλάζεκ που καιροφυλακτούσε πλάσαρε για το 1-0 στην κενή εστία. Τραγικό λάθος από τον έμπειρο γκολκίπερ του «γηραιού», χαρίζει στους γηπεδούχους το πρώτο τους τέρμα μετά από τέσσερις αγώνες.

17' Έπειτα από μακρινή μπαλιά του Σίμιτς, ο Μπλάζεκ βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, όμως το πλασέ που επιχείρησε φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

32' Ευκαιρία για τον Ηρακλή. Έπειτα από κόρνερ του Λίμα και λάθος έξοδο του Τσοντοφάλσκι, ο Βενετίδης έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, πριν προλάβει κάποιος παίκτης των φιλοξενούμενων να τη στείλει στα δίχτυα.

37' ΓΚΟΛ!
Ο Ηρακλής ισοφαρίζει. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βέλλιος έπιασε την κεφαλιά, οι αμυντικοί της Λάρισας δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα, η οποία έφτασε ξανά στον νεαρό Έλληνα επιθετικό, που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έφερε το ματς στα ίσια.

45+1' Λήξη του πρώτου μέρους.

46' Σέντρα στην επανάληψη...

48' Σουτ του Σίμιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία του Ελευθερόπουλου.

55' Κάθετη πάσα για τον Βέλλιο, αυτός γυρίζει στην περιοχή, πλασέ στην κίνηση από τον Πίτου Γκαρσία φεύγει άουτ.

68' Αλλαγή για τον Ηρακλή, ο Μάρα στη θέση του τραυματισμένου Γκαρσία.

71' Αλλαγή και για την ΑΕΛ, ο Κανόμπιο στη θέση του Βενετίδη.

74' Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Παπαστεριανός αποχωρεί και στη θέση του μπαίνει ο Ηλιάδης.

78' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Τσιμπάμπα στη θέση του Μπλάζεκ.

81' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ! Ο Κανόμπιο εκτελεί το φάουλ και η σέντρα του βρίσκει τον Τσιμπάμπα, ο οποίος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου

82' Αλλαγή για την ΑΕΛ. ο Βελάσκο στη θέση του Μετίν

90+1' Mεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Σολτάνι από πολύ κοντά στέλενει τη μπάλα ψηλά άουτ
ΑΕΛ-Ηρακλής 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: