ΣΙΝΕ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Super League: ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1 (video)

Ο ΠΑΟΚ, έστω και δύσκολα, νίκησε 2-1 την Ξάνθη στην Τούμπα, για την 19η αγωνιστική της Super League. Ο «δικέφαλος του βορρά» άνοιξε το σκορ στο 37' με τον Αθανασιάδη, όμως η ακριτική ομάδα ισοφάρισε στο 66' με τον Πόι. Το «τρίποντο» στους γηπεδούχους έδωσε ο Σαλπιγγίδης στο 81'.
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές μετά το 15' και να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 19' οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά, όταν μετά από συνεργασία των Ίβιτς και Σαλπιγγίδη, ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον Γκσπούρνινγκ. Ο νεαρός επιθετικός απείλησε και πάλι στο 35' με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Βιεϊρίνια, που πέρασε άουτ, αλλά η τρίτη φορά ήταν και η «φαρμακερή» και δύο λεπτά αργότερα (37') ο Αθανασιάδης πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ύστερα από γύρισμα του Σαλπιγγίδη και άνοιξε το σκορ.
Στο 2ο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου πρώτος την Ξάνθη, όμως το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 54' βρήκε την εξωτερική πλευρά της εστίας του Γκσπούρνινγκ. Η Ξάνθη έγινε πιο επιθετική μετά την αλλαγή του Πόι και ο Αργνετινός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Χαλκιά κι από κοντά έκανε το 1-1 στο 66'. Οι «ασπρόμαυροι» μετά την ισοφάριση, πίεσαν την Ξάνθη και αφού έχασαν σημαντικές με τους Σαλπιγγίδη και Κουτσιανικούλη, κατάφεραν να φτάσουν στο 2ο πολυπόθητο τέρμα με τον Σαλπιγγίδη στο 81', μετά από γύρισμα του Μπαλάφα και την προβολή του Μουσλίμοβιτς.
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Σνάουτσνερ - Κιντάνα, Αντεφέμι
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Τσουκαλάς, Ίβιτς (77' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (25' Κουτσιανικούλης, 77' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος):
Γκσμπούρνινγκ, Μπέρτος, Βάλλας, Κωστούλας, Κατόνγκο (85' Μπούγκα), Σουάνης, Κιντάνα (62' Πόι), Μαρσελίνιο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Φλίσκας (38' Βασιλακάκης).

17:25 Έναρξη της αναμέτρησης
15' Ο Γκσμπούρνινγκ διώχνει σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Λίνο.
19' Ο Γκσμπούρνινγκ απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Αθανασιάδη μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Σαλπιγγίδη.
22' Ο Φωτάκης πιάνει την αδύναμη κεφαλιά, με τον γκολκίπερ της Ξάνθης να μπλοκάρει άνετα. Σ' αυτή την φάση ο Φωτάκης τραυματίστηκε στον ώμο και θα αντικατασταθεί.
25' Ο Κουτσιανικούλης παίρνει την θέση του τραυματία Φωτάκη.
27' Ο Χαλκιάς μπλοκάρει το σουτ του Χαλκιά.
28' Το σουτ του Κατόνγκο περνά άουτ.
30' Ο Χαλκιάς μπλόκαρε την κεφαλιά του Σουάνη, μετά την σέντρα του Κιντάνα.
35' Ο Βιεϊρίνια έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
37' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: ο Βιεϊρίνια γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Αθανασιάδης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0.
38' Αναγκαστική αλλαγή και για την Ξάνθη: ο Βασιλακάκης πήρε τη θέση του τραυματία Φλίσκα.
18:12 Λήξη του α' ημιχρόνου
18: 27 Έναρξη του β' 45λεπτου
54' Το σουτ του Κουτσιανικούλη βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ξάνθης.
62' Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη: ο Πόι πήρε τη θέση του Κιντάνα.
65' Γκολ για την Ξάνθη: ο Μαρσελίνιο έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Πόι από κοντά νικά τον Χαλκιά, ο οποίος έκανε λάθος έξοδο.
67' Ο Γκσμπούρνινγκ απομάκρυνε το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια.
71' Ο Σαλπιγγίδης από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει ψηλά άουτ.
76' Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ: το σουτ του Κουτσιανικούλη κόπηκε λίγο πριν την γραμμή από τους αμυντικούς και ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
77' Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: οι Μουσλίμοβιτς και Μπαλάφας παίρνουν τη θέση των Κουτσιανικούλη (είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Φωτάκη) και Ίβιτς.
81' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα όταν ο Μπαλάφας γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Μουσλίμοβιτς με προβολή τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από κοντά πέτυχε το 2-1.
85' Τρίτη αλλαγή για την Ξάνθη: ο Μπούγκα πήρε τη θέση του Κατόνγκο.
89' Ο Γκσμπούρνινγκ διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Σαλπιγγίδη από πλάγια θέση.
19: 15 Λήξη του αγώνα: ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-1
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: