ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Super League: Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 3-0

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης επικρατώντας του Εργοτέλη με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Εμανουέλ Φρανκού που στην δεύτερη εμφάνιση του με τη φανέλα του Αστέρα και πρώτη στη βασική ενδεκάδα πέτυχε δύο υπέροχα γκολ. Το σκορ για τους Αρκάδες άνοιξε ο Ουντότζι. Μετά τη νίκη η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενώ οι κρητικοί έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην πεντάδα των πλέι οφ.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, στο οποίο δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, ο Αστέρας κατάφερε να «ανοίξει το σκορ». Ο Καρέρα έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Εργοτέλη, ο Δασκαλάκης έδιωξε με γροθιές, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Ουντότζι, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων (1-0). Στο 26΄ οι Αρκάδες είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Φορτούνη απομάκρυναν οι αμυντικοί του Εργοτέλη. Από την πλευρά τους, οι Κρήτες απείλησαν με μια κεφαλιά του Ορφανού, η οποία, ύστερα από τη λάθος απόκρουση του Πουλίδο προς την εστία του Αστέρα Τρίπολης, υποχρέωσε τον Ντεγκρά σε σωτήρια επέμβαση.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Εργοτέλης πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποια σημαντική ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Αστέρα, ο οποίος απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 55΄. Ο Φρανκού βρέθηκε στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής του Δασκαλάκη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων (2-0). Στη συνέχεια ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε τρεις αλλαγές, σε μια προσπάθεια ο Εργοτέλης να γίνει πιο απειλητικός, ωστόσο στο 72΄ ο Φρανκού διεύρυνε τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης, αφού με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ «κρέμασε» εκ νέου τον Δασκαλάκη (3-0). Αυτή η εξέλιξη έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα και οι Αρκάδες πανηγύρισαν μια σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη.


Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ουντότζι - Ολίσε, Ρουμπάκης

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντότζι (74΄ Ροτζέριο), Φορτούνης (86΄ Μπακασέτας), Φρανκού (84΄ Κερ).

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ολίσε (59΄ Φραγκουλάκης), Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι, Ρομάνο, Βίσιο, Βερπακόφσκις (59΄ Λεάλ), Τζούνιορ, Ορφανός (68΄ Μπέτο).


Το φιλμ του αγώνα

15:04 Πρώτο σφύριγμα από τον διαιτητή Αμπάρκιολη, κίτρινα για τον Αστέρα, γαλάζιες και λευκές εμφανίσεις για τον Εργοτέλη.

16΄ ΓΚΟΛ! 1-0 για τον Αστέρα στην πρώτη καλή φάση του αγώνα. Ο Φορτούνης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και έβγαλε σέντρα από τα δεξιά. Αποδέκτης της μπάλας ο Καρέρα που σούταρε αλλά ο Δασκαλάκης απόκρουσε. Ωστόσο η μπάλα έφτασε στον Ουντότζι που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον κρητικό πορτιέρο.

26΄ Προσπάθεια του Φρανκού από τα δεξιά. Γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Φορτούνης έβαλε την προβολή αλλά οι αμυντικοί του Εργοτέλη έδιωξαν σε κόρνερ.

28΄ Μακρινό σουτ του Πουλίδο, σε κόρνερ ο Δασκαλάκης.

30΄ Μεγάλη φάση για τον Εργοτέλη. Ο Πουλίδο στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε με το κεφάλι την μπάλα προς την εστία του Αστέρα αλλά ο Ντεγκρα απόκρουσε ενστικτωδώς.

34΄ Σουτ του Ολίσε, εύκολα ο Ντεκγρά.

35΄ Κίτρινη κάρτα στον Ουντότζι.

37΄ Κάρτα στον Ολίσε για χέρι

42΄ Κεφαλιά του Μπούντιμιρ μετά το κόρνερ, η μπάλα φτάνει στον Ορφανό που με προβολή δεν μπορεί να σκοράρει.

15:50 Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 1-0.

16:05 Έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.

52΄ Σουτ του Βερπακόφσκις, η μπάλα άουτ.

55΄ ΓΚΟΛ! 2-0 με τον Φρανκού. Ο Αργεντινός παίκτης του Αστέρα με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Δασκαλάκη σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Αστέρα.

58΄ Διπλή αλλαγή για τον Εργοτέλη. Λεάλ και Φραγκουλάκης στον αγωνιστικό χώρο, εκτός Βρπακόφσκις και Ολίσε.

68΄ Τρίτη αλλαγή για τον Καραγεωργίου, στη θέση του Ορφανού ο Μπέτο.

72΄ ΓΚΟΛ! 3-0 και πάλι με τον Φρανκού. Ο παίκτης του Αστέρα με νέο εξαιρετικό πλασέ διπλασιάζει τα τέρματα του γράφοντας το 3-0.

73΄ Κίτρινη κάρτα στον Ρουμπάκη.

74΄ Πρώτη αλλαγή για τον Αστέρα, ο Ροζέριο Μάρτινς στη θέση του Ουντότζι.

79΄ Πλασέ του Λεάλ, εύκολα ο Ντεγκρά.

84΄ Ο Φρανκού αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του ο Κερ.

86΄ Τελευταία αλλαγή για τον Βλάχο, στη θέση του Φορτούνη ο Μπακασέτας.

90+1΄ Σουτ του Μπούντιμιρ μέσα από την περιοχή, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

16:55 Τελευταίο σφύριγμα, ο Αστέρας παίρνει τη μεγάλη νίκη με 3-0.
Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 3-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: