ΣΙΝΕ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Super League: Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη 0-2 (video)

Ξάνθη-σαν τα πλέι οφ για τη Skoda μέσα στη Νέα Σμύρνη, την ώρα που στον Πανιώνιο η Football League βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ! Με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση η Skoda Ξάνθη νίκησε μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-0, αποδεικνύοντας ότι η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν απλά μια κακή παρένθεση στην προσπάθεια για ευρωπαϊκή έξοδο. Κατόνγγκο και Μπόατενγκ από ισάριθμες ασίστ του Πόι σημείωσαν τα γκολ για την ακριτική ομάδα.
Αν και οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για τη νίκη και μπήκαν πιο επιθετικά στο παιχνίδι, εμφανίστηκαν εξαιρετικά ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις της Ξάνθης, οι οποίες είχαν ως εκφραστή τον ταχύτατο Μαρσελίνιο. Στο 10ο λεπτό ο Βραζιλιάνος ξέφυγε από αριστερά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Πόι βρήκε... αέρα, αλλά ο επερχόμενος Κατόνγκο με δυνατό συρτό σουτ άνοιξε το σκορ. Σε αντίστοιχη φάση στο 27΄, ο Μαρσελίνιο τροφοδότησε αυτή τη φορά τον Μπόατενγκ, ο οποίος από το ύψος της περιοχής είδε εκτός θέσης τον Μπέλιτς και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ «έγραψε» το 0-2.

Η αρνητική εξέλιξη του αγώνα προκάλεσε την «έκρηξη» των οπαδών του Πανιωνίου, οι οποίοι αποδοκίμαζαν έντονα τους παίκτες της ομάδας τους. Κάτω από συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και παρά τις δύο γρήγορες αλλαγές του Τάκη Λεμονή, οι «κυανέρυθροι» σε μία φλύαρη υπεροχή και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Μοναδική καλή στιγμή ως το τέλος του ημιχρόνου ήταν ένα άστοχο σουτ του Ριέρα από καλή θέση στο 30΄.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο β΄ μέρος, με την Ξάνθη να αμύνεται σωστά και να απειλεί με αντεπιθέσεις. Στο 50΄ μάλιστα, ο Πόι σούταρε από πολύ κοντά ψηλά άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 3-0. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Μπάλαμπαν (κεφαλιά στο 47΄ άουτ και σουτ έξω από την περιοχή στο 53΄ που μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος), αλλά σε μία στιγμή δεν έδειξαν ικανοί να «γυρίσουν» το παιχνίδι. Το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου βρήκε τους Θρακιώτες να επιστρέφουν στις νίκες, μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό, και τους «κυανέρυθρους» να παρουσιάζουν εικόνα ομάδας που έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μπέλιτς, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Βαρό, Κούκετς (35΄ Σκούρτης), Κουμορτζί (62΄ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (32΄ Ομο), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς

ΞΑΝΘΗ
(Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ (67΄ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (55΄ Αντεφέμι), Πόι (82΄ Κιντάνα), Σουάνης, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο
Πανιώνιος - Ξάνθη 0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: