ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Superleague: Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-2 (video)


Η ένατη διαδοχική εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού ήλθε πιο δύσκολα απ' όλες, αν και απέναντί του βρέθηκε ο Πανσερραϊκός. Οι Σερραίοι δυσκόλεψαν όσο κανείς άλλος τους «ερυθρόλευκους». Τους διατήρησαν στο «0» στο ημίχρονο, ενώ ακόμη κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ανέτρεψαν τα δεδομένα... παγώνοντας την πιο καυτή έδρα της Super League. Ο Ολυμπιακός όμως έχει στις τάξεις του παίκτες που ξέρουν ν' ανατρέπουν οποιαδήποτε κατάσταση. Όπερ και εγένετο. Με πρωταγωνιστές τους Πάντελιτς και Ριέρα που σημείωσαν από δύο γκολ οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 4-2 και διατήρησαν τουλάχιστον τη διαφορά των 5 βαθμών από τον Παναθηναϊκό και στην 18η αγωνιστική. Μεγάλη εμφάνιση από τα «λιοντάρια» και τον Γιώργο Γεωργιάδη που εκτός από τα δύο τέρματα που σημείωσε... ταλαιπώρησε, αρκετά, μαζί με τον Νταλέ την άμυνα του Ολυμπιακού.
Μπορεί Ισπανός και Σέρβος να... έσυραν το χορό των γκολ, αλλά η αλήθεια είναι ότι το «εργαλείο» της ανατροπής ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο «μικρός» ήταν αυτός που με τις ενέργειες του στο δεύτερο ημίχρονο ξεσήκωσε κόσμο και συμπαίκτες. Αν ήταν και λίγο περισσότερο ουσιαστικός τότε θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κάποιος απόλυτο MVP στο ματς, τίτλος που μοιάζει να πηγαίνει λόγω... συνολικής προσφοράς στον Μάρκο Πάντελιτς. Βέβαια τόσο ο Μάρκο, όσο και ο «Φέτφα» ήταν εξαφανισμένοι στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο κύλησε χωρίς καμία ουσιαστική φάση για τον Ολυμπιακό.
Ναι, πολύ καλά διαβάσατε οι «ερυθρόλευκοι» για πρώτη φορά εφέτος έβγαλαν ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να δημιουργήσουν σοβαρή στιγμή στην αντίπαλη εστία. Και για ν'αποδώσουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, το επίτευγμα αυτό ανήκει στους παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με πολλά προβλήματα, αλλά στο γήπεδο δε φάνηκε τίποτα. Αν μάλιστα ο Γιώργος Γεωργιάδης, ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο εν εξελίξει μεταγραφικό παζάρι, ήταν κατά τι περισσότερο προσεκτικός ο Πανσερραϊκός θα είχε προηγηθεί πολύ νωρίτερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ποιος ξέρει ίσως τελικά να έφευγε από το Φάληρο με πολλά περισσότερα από τις εντυπώσεις τις οποίες έτσι κι αλλιώς έχει κερδίσει.
Κι αν για τους Σερραίους τα προβλήματα τους συσπείρωσαν για τους «ερυθρόλευκους» μάλλον τους αποδιοργάνωσαν. Ο Φουστέρ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντικαταστήσει τον Ιμπαγάσα, οπότε ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς «μυαλό», ενώ ήλθε και ο τραυματισμός του Μιραλάς για να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Πριν γίνει αλλαγή ο Βέλγος ο Γεωργιάδης είχε απωλέσει την ευκαιρία του ματς όταν μπροστά σε άδειο τέρμα πλάσαρε άουτ και τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τους περίπου 20 χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ξαναγράφουμε, ο Ολυμπιακός σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε σοβαρά, ενώ η καλύτερη στιγμή του ήλθε με τη συμπλήρωση των 45 όταν ο Φετφατζίδης δεν εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση του Κέρλα.
Στ' αποδυτήρια του Ολυμπιακού δεν ήμασταν, αλλά είναι προφανές με την εικόνα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στην επανάληψη ότι ο Βαλβέρδε είχε πολλά να τους πει. Οι πρωτοπόροι μπήκαν αποφασισμένοι να μην κάνουν δώρα στους διώκτες τους και το κατάφεραν σχετικά νωρίς. Αφού απείλησαν με τους Ριέρα και Φετφατζίδη ήλθε το γκολ του Πάντελιτς στο 52 για να επαναφέρει την τάξη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, όμως ο Πανσερραϊκός έφερε προς στιγμήν το ματς τούμπα! Ο Νταλέ κέρδισε πέναλτι από τον Ποτουρίδη κι ο Γεωργιάδης ισοφάρισε σε 1-1 στο 65’. Σαν να μην έφτανε αυτό ο νεαρός άσος έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού και δυο λεπτά αργότερα έκανε το 1-2 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και με τον Πάρντο να υποπίπτει στο ένα λάθος μετά το άλλο.
Το ματς έγινε από εκείνο το σημείο και μετά... ροντέο! Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ριέρα κι ο Ισπανός αν και δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ράντμαν, ισοφάρισε σε 2-2 στο 70’! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, ο Πανσερραϊκός είχε κλειστεί πίσω κι έψαχνε την κόντρα και το ματς κρεμόταν σε μια κλωστή. Τελικά ο Μάρκο Πάντελιτς λύτρωσε τον Ολυμπιακό μετά την κάθετη πάσα του Ζαϊρί στον Ρόμενταλ που μπήκε από δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σέρβο, που με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-2 στο 85’! Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ριέρα με άψογη εκτέλεση φάουλ στο 89’.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μοδέστο, Πάντελιτς - Τάντιτς, Τριανταφύλλου, Κέρλα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (71΄ Ρόμενταλ), Πάντελιτς, Μιραλάς (24΄ Ζαϊρί), Μπράβο, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ριέρα, Ποτουρίδης (68΄ Α. Παπαδόπουλος).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Τριανταφύλλου, Γεωργιάδης (90΄+ Γιαννόπουλος), Τάντιτς (82΄ Βοσκόπουλος), Νταλέ, Μαβένε, Ανάκογλου (89΄ Ασλανίδης), Άλβαρεζ, Κέρλα.
Παρακολουθείστε τις καλύτερες στιγμές του ματς μέσω του LIVE του SPORTNOOZ
17:15 Έναρξη του παιχνιδιού
3' Η κεφαλιά του Μέλμπεργκ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ράντμαν μετά την σέντρα του Φουστέρ.
9' Από λάθος του Πάρντο, ο Γεωργιάδης πήρε την μπάλα στα πλάγια, όμως η λόμπα που δοκίμασε πέρασε άουτ.
11' Πρώτη κίτρινη στο ματς για τον Τάντιτς που σήκωσε ψηλά το πόδι του σε μαρκάρισμα στον Μέλμπεργκ.
20' Χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς να σεντράρει από τα δεξιά και τον επερχόμενο Ριέρα να μην κοντρολάρει σωστά τη μπάλα με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι αμυντικοί των Σερρών.
22' Απίστευτο χαμένο τετ α τετ για τον Πανσερραϊκό! Ο Νταλέ με ωραία προσποίηση άδειασε Γκαλίτσιο και Μέλμπεργκ και πάσαρε στον επερχόμενο Γεωργιάδη που μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε το σχεδόν άδειο τέρμα στέλνοντας τη μπάλα άουτ!
24' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς αποχωρεί έχοντας πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του παίρνει ο Ζαϊρί. Αναμένεται η πρώτη διάγνωση του ιατρικού επιτελείου μια και την Τετάρτη οι ερυθρόλευκοι έχουν τον πρώτο προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.
27' Σουτ με εξωτερικό φάλτσο του Πάντελιτς στα χέρια του Ράντμαν.
29' Μακρινό σουτ του νεαρού Τριανταφύλλου αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Πάρντο.
40' Πρώτη κίτρινη για «ερυθρόλευκο», στον Μοντέστο για μαρκάρισμα στον Ανάκογλου.
45' Η λανθασμένη απομάκρυνση του Κέρλα σε σέντρα του Ζαϊρί έδωσε τη δυνατότητα στον Φετφατζίδη να σκοράρει, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο διεθνής μέσος σχεδόν από το σημείο του πέναλτι πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ράντμαν
18:01 Λήξη στο πρώτο ημίχρονο, Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 0-0.
18:16 Έναρξη στην επανάληψη. Καμία, άλλη, αλλαγή από τους δύο προπονητές.
47' «Πονηρά» εκτελεσμένο φάουλ από τον Ζαϊρί με τον Μοντέστο να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Ράντμαν.
50' Απόκρουση του Ράντμαν σε σουτ μέσα από την περιοχή του Ραούλ Μπράβο, μετά το κόρνερ του Ριέρα. Πιέζει ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.
51' Δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Καταπληκτική προσπάθεια και ντρίμπλα του Φετφατζίδη στον Κέρλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Σερρών.
52'-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 1-0. Σκόρερ ο Πάντελιτς. Ο Ζαϊρί σέντραρε από τα δεξιά ο Σέρβος υποδέχθηκε πολύ ωραία τη μπάλα άδειασε τους Μαβουενέ και Κέρλα και με προβολή έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ράντμαν που δεν μπορούσε ν' αντιδράσει.
58' Ακόμη μια καλή προσπάθεια του «μεταμορφωμένου» Ολυμπιακού της επανάληψης με τον Φετφατζίδη να πιάνει φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ράντμαν.
64'-Πέναλτι για τον Πανσερραϊκό! Σε βαθιά μπαλιά στην εστία του Πάρντο ο Ποτουρίδης μάρκαρε άτσαλα τον Νταλέ που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και ο Χαραλαμπίδης έδειξε βούλα.
65'-ΓΚΟΛ: Εύστοχος ο Γεωργιάδης νίκησε τον Πάρντο, Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 1-1.
67'-ΓΚΟΛ: Σκόρερ ο Γεωργιάδης. Λάθος εκτίμηση του Μπράβο, ο Γεωργιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας, άδειασε τον Ισπανό και τον Πάρντο και στο άδειο τέρμα πέτυχε την απόλυτη ανατροπή για την ομάδα του μέσα σε διάστημα 3 λεπτών! Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 1-2.
69'-Πέναλτι για τον Ολυμπιακό! Καταπληκτική μπαλιά του Μοντέστο στον Ριέρα με τον Ισπανό ν' ανατρέπεται από τον Μαβουενέ τη μπάλα να φτάνει στον Φετφατζίδη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Χαραλαμπίδης έδειξε σέντρα, αλλά μετά την σωστή υπόδειξη του βοηθού του κράτησε την αρχική απόφασή του να δείξει πέναλτι...
69' Δεύτερη αλλαγή για τον Βαλβέρδε. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στη θέση του Ποτουρίδη.
70'-ΓΚΟΛ: Ο Ριέρα ζητά από τον Βαλβέρδε να σουτάρει το πέναλτι. Η εκτέλεση δεν είναι η καλύτερη, αλλά η μπάλα τελικά καταλήγει στα δίχτυα. Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 2-2.
70' Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ρόμενταλ στη θέση του Γκαλίτσιου.
74' Κάρτα στον Τριανταφύλλου για μαρκάρισμά του στον Ραούλ Μπράβο.
80' Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με την κεφαλιά του Μέλμπεργκ, μετά το κόρνερ του Ζαϊρί να περνά δίπλα απο το δοκάρι του Ράντμαν.
82' Αλλαγή για τον Πανσερραϊκό. Ο Βοσκόπουλος στη θέση του Τάντιτς.
84'-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 3-2. Σκόρερ ξανά ο Πάντελιτς. Εξαιρετική κάθετη του Ζαϊρί στον Ρόμενταλ με τον Δανό να σεντράρει παράλληλα και τον Σέρβο να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.
87' Κίτρινη στον Κέρλα.
89' Δεύτερη αλλαγή για τον Πανσερραϊκό. Ο Ασλανίδης στη θέση του Ανάκογλου.
89'-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-2. Σκόρερ, ξανά, ο Άλμπερτ Ριέρα. Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ισπανού και με το πρώτο φετινό τέρμα του Ολυμπιακού με «στημένο» οι «ερυθρόλευκοι» κλειδώνουν τη νίκη.
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων...
Τρίτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Ο Γιαννόπουλος στη θέση του Γεωργιάδη.
19:05 Λήξη αγώνα, Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-2.
Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 1-0 (52 Πάντελιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: