ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

10 tips για καλή εγκυμοσύνη!!!

Όσες γυναίκες ανυπομονούν για την… άφιξη του πελαργού και θέλουν να θυμούνται την εγκυμοσύνη τους ως μια περίοδο χάριτος και ευτυχίας καλό θα ήταν να προσέχουν τον εαυτό τους λίγο περισσότερο από πριν και να μην τα περιμένουν όλα από τους άλλους.
Αυξήστε, συνεπώς, τις πιθανότητες να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη, ακολουθώντας τα παρακάτω λογικά βήματα που θα σας κρατήσουν σε άριστη κατάσταση, όπως συμβουλεύουν το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών για την Υγεία των Γυναικών και το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων- Γυναικολόγων:

1. Φροντίστε να τρώτε πέντε με έξι ισορροπημένα γεύματα κάθε ημέρα, ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες πρωτεΐνες για εσάς και το μωράκι σας,

2. Βάλτε στην καθημερινότητά σας μια τονωτική βιταμίνη, για να είστε γεμάτες ενέργεια, σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες του μαιευτήρα σας.

3. Προσοχή! Μεριμνήστε για την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Πιείτε πολλά υγρά,- τουλάχιστον οκτώ με δέκα ποτηράκια νερό την ημέρα-, και αποφύγετε την καφεΐνη, όπως και όσα ροφήματα περιλαμβάνουν τεχνητές χρωστικές ουσίες .

4. Μείνετε μακριά από το αλκοόλ και πείτε «όχι» ακόμη και σε ποτά χαμηλής περιεκτικότητας οινοπνεύματος.

5. Μην καπνίζετε και μην εκτίθεστε σε χώρους όπου άλλοι καπνίζουν. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το παθητικό κάπνισμα και ιδιαίτερα στην εγκυμοσύνη.

6. Γυμναστείτε! Η άσκηση είναι πολύ σημαντική, γενικά για την υγεία μας και επίσης, μειώνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό. Μπείτε σε ένα τμήμα γυμναστικής που απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκύους ή κάντε έναν ήπιο σε ένταση περίπατο για 15 με 20 λεπτά τουλάχιστον και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Ακόμη, φροντίστε να αθλείστε σε δροσερό και σκιερό μέρος ή σε εσωτερικούς χώρους, ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του οργανισμού σας.

7. Γίνετε όσο περισσότερο «υπναρούδες» μπορείτε. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκουράζεστε και να αφήνεστε στην αγκαλιά του… Μορφέα για παραπάνω από 8 ώρες ημερησίως. Εάν, όμως, υποφέρετε από διαταραχές ύπνου, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εγκαίρως.

8. Να φοράτε ρουχαλάκια που είναι άνετα και παπούτσια που δε σας «κόβουν» στα πόδια, ενώ παράλληλα φροντίστε να ξεκουράζετε τα πόδια σας κάνοντας τους ένα απαλό μασάζ ή ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο και αν είναι δυνατόν μια φορά την ημέρα.

9. Αν οδηγείτε, μην αποχωριστείτε ποτέ και για κανένα λόγο τη ζώνη ασφαλείας και επίσης, σε περίπτωση που έχετε… σοφέρ καλό θα ήταν να βρίσκεστε όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται από τους αερόσακους και όχι σε απόσταση αναπνοής.

10. Μην παίρνετε φάρμακα άσκοπα ή διάφορα βότανα, χωρίς να ρωτήσετε τον γυναικολόγο σας και φυσικά ποτέ αν δε σας δώσει την έγκρισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: