ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Στους 108 οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα!!!

Μακραίνει η λίστα των θυµάτων της νέας γρίπης στη χώρα µας,αφού µέσασε µόλις ένα 24ωρο οι ασθενείςπου νικήθηκαν από τον ιό Η1Ν1 έφτασανσυνολικά τους108. Ανάµεσά τους και ένα παιδί δυόµισι ετών, τοοποίο σύµφωνα µε πρώτες πληροφορίεςήταν ευάλωτο στη νέα γρίπη.
Σηµειώνεται πως είναι η τρίτη απώλεια ανηλίκουλόγω γρίπηςστη χώρα µας. Το πρώτο θύµαήταν ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο είχε καθαρό ιατρικό ιστορικό, ενώστις αρχές της εβδοµάδας άφησετην τελευταίατου πνοή και ένα 8χρονο παιδί µεσοβαρά προβλήµατα υγείας.
Στο µεταξύ, άλλοι115 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνοµένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έπειτα από αιφνίδια επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, εκ των οποίων οι οκτώ είναι κάτω των 15 ετών.
Σύµφωναµε τοΚέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσηµάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του χρόνου έως και χθες συνολικά 304 πολίτες είχαν µολυνθεί από τον ιό Η1Ν1 µε αποτέλεσµα την εµφάνιση σοβαρών επιπλοκών.
ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ από τηνπλευρά τους παραµένουν σε εγρήγορση, εκτιµώντας πως το κύµα της εποχικής γρίπης βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία αλλά το αντίστοιχο κύµα θανάτων στις Εντατικές δεν έχει ακόµα κορυφωθεί. Στο µεταξύ, οι λοιµωξιολόγοι επιµένουν για την αναγκαιότητα άµεσης χορήγησης αντιιικών φαρµάκων ακόµη και για προληπτικούς λόγους – στην περίπτωση δηλαδή που κάποιος έρθει σε επαφή µε ασθενή.
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε νέα εγκύκλιο κατά την οποία δίνεται η δυνατότητα χορήγησης δωρεάν αντιιικών φαρµάκων από ιδιωτικά φαρµακεία. Τα φάρµακα αυτά θα τα προµηθεύονται από τα νοσοκοµεία µε απλό πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται άµεσα οι ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: