ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι 10 πιο δυνατές χώρες!!!

1. Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (The United States of America)
Αυτή η χώρα είναι η μεγαλύτερη οικονομία σήμερα και έχει το ισχυρότερο στρατό, καθώς και μία πολύ ισχυρή δημοκρατία. Επίσης είναι..... υπερδύναμη και στα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως. Έχει κρατήσει την ίδια πολιτική εξουσίας της από τότε που απέκτησε την ανεξαρτησία της και από μόνο του αυτό είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αν σκεφτούμε πως στην Ευρώπη έχουν αλλάξει ανά τα χρόνια οι τύποι διοίκησης. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ελέγχει όλον τον κόσμο με την οικονομία της ή την πολιτική της.
Πρωτεύουσα: Ουάσιγκτον (Washington D.C.)
Πληθυσμός: 308,745,538 (Απρίλιο 2010)

2. Ρωσία (Russian Federation)
Η Ρωσία έχει το δεύτερο πιο ισχυρό στρατό του πλανήτη και ελέγχει έναν μεγάλο αριθμό κρατών στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Έχει ένα πολύ μεγάλο πληθυσμό και είναι η μεγαλύτερη χώρα, σε έκταση, του κόσμου. Αυτοί οι παράγοντες την επέτρεψαν να παραμείνει ανεξάρτητη και να αποτρέπει συνεχώς τις εξωτερικές πιέσεις όπως είναι η ανάμιξη της πολιτική, οικονομίας και οικονομικών ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα. Λόγω του μεγέθους της, η Ρωσία διαθέτει τους πόρους για να γίνει η πρώτη υπερδύναμη.
Πρωτεύουσα: Μόσχα (Moscow)
Πληθυσμός: 141,927,297 (Δεκέμβριο 2010)

3. Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας (People's Republic of China
Η Κίνας έχει το 4ο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου. Δεν έχει πολλά χρόνια που σκαρφάλωσε στην 3ή θέση της λίστας, καθώς μόλις τα τελευταία χρόνια προσπέρασε την Αγγλία και την Γαλλία..Έχει έναν μεγάλο στρατό με τεράστια δυναμική, και αυτό της δίνει αυτομάτως την υπεροχή να σκαρφαλώσει τα επόμενα χρόνια.
Πρωτεύουσα: Πεκίνο (Beijing)
Πληθυσμός: 1.338.612.968 (Εκτίμηση 2010)

4. Γαλλία (France)
Η Γαλλία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και επίσης είναι είναι η τέταρτη πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο. Έχει μεγάλη πυρηνική δύναμη και επηρεάζει πολλά αφρικανικά κράτη. Έχει μεγάλο στρατό (Από τους μεγαλύτερους στον κόσμο), που βοηθά στη διατήρηση του νόμου και της τάξης. Είναι μέλος της "ομάδας G7" των μεγαλυτέρων οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρωτεύουσα: Παρίσι (Paris)
Πληθυσμός: 65.821.885

5. Μεγάλη Βρετανία (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland)
Η Βρετανία είναι και αυτή μέρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Διαθέτει ισχυρά πυρηνικά όπλα και η δημοκρατία της θεωρείται πολύ σταθερή. Ως οικονομία της G7 και ως ηγετική χώρα σε τομείς όπως μουσικής, ταινιών και των μέσων ενημέρωσης, η χώρα έχει τεράστια επίδραση στην παγκόσμια πολιτική.
Πρωτεύουσα: Λονδίνο (London)
Πληθυσμός: 61.113.205 (Εκτίμηση 2009)

6. Ιαπωνία
Η Ιαπωνία έχει μία εξαιρετικά μεγάλη οικονομία και θεωρείτε μια κορυφαία δημοκρατική χώρα. Ο πληθυσμός της χώρας είναι μεγάλος, αλλά δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός είναι έντονος, είναι κάτω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Γαλλία και την Βρετανία, όσων αναφορά τα οικονομικά.
Πρωτεύουσα: Τόκιο (Tokyo)
Πληθυσμός: 126.804.433 (Εκτίμηση 2010)

7. Δημοκρατία της Ινδίας (Republic of India)
Η Ινδία είναι μία πολυπολιτισμική χώρα. Η οικονομία αναπτύσσεται με καταιγιστικό ρυθμό και τα πυρηνικά όπλα γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά.
Πρωτεύουσα: Νέο Δελχί (New Delhi)
Πληθυσμός: 1.166.079.217 (Εκτίμηση 2009)

8. Γερμανία (Federal Republic of Germany)
Η Γερμανία έχει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και είναι στην λίστα με τα πιο ισχυρά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, έχει σε μεγάλο βαθμό επηρεαστεί κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων, οι οποίες παρεμπόδισαν την επιρροή της, παγκοσμίως.
Πρωτεύουσα: Βερολίνο (Berlin)
Πληθυσμός: 82.062.249

9. Πακιστάν (Republic of Pakistan)
Το Πακιστάν είναι ένα πολύ ισχυρό μουσουλμανικό κράτος και διαθέτει και αυτό πυρηνικά όπλα. Πρόκειται για μια ενωμένη χώρα, αλλά δεδομένου ότι ξοδεύει ένα σεβαστό ποσό για τη στρατιωτική δικτατορία, δεν έχει πραγματική ισχύ η δημοκρατία της. Εκτός αυτού, οι μάχες με την Ινδία έχουν κάνει την χώρα πολύ αδύναμη. Ως εκ τούτου, εάν μπορέσει να βρει τρόπο να εξισορροπήσει την πολιτική της θέση, θα είναι σε θέση να γίνει πιο ισχυρή.
Πρωτεύουσα: Ισλαμαμπάντ (Islamabad)
Πληθυσμός: 176.242.949 (Εκτίμηση 2009)

10. Βραζιλία (Brazil)
Η Βραζιλία είναι πολύ μεγάλη εδαφικά και βρίσκετε στην Λατινική Αμερική. Επίσιμη γλώσσα του κράτους είναι τα πορτογαλικά. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας είναι αρκετά σταθερά και οι σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο είναι αρκετά ασφαλής.
Πρωτεύουσα: Μπραζίλια (Brasilia)
Πληθυσμός: 190.963.969
Kokoraki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: