ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Βαλβέρδε: Βρήκε τους 11...

Σιγουριά για την 11άδα, προβληματισμός για τον Καλόπουλο... 
Δεν θέλει να μπλοφάρει ο Βαλβέρδε με την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φαίνεται ότι έχει καταλήξει στους παίχτες που θα στηριχθεί στην αρχή του αγώνα.
Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στη χθεσινή προπόνηση, όπου ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού στις ασκήσεις τακτικής χρησιμοποίησε με τους βασικούς τους Πάρντο, Τοροσίδη, Ρ.Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ.Παπαδόπουλο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ριέρα, Μιραλάς και Τζιμπούρ.
Στην αρχική διάταξη ο Μιραλάς αγωνιζόταν στη δεξιά πλευρά και ο Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης, αλλά ο Βαλβέρδε, όπως έκανε και στην προχθεσινή προπόνηση, τους ζητούσε να αλλάζουν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους και είχε δώσει εντολή στον Ιμπαγάσα να προσπαθεί να τους αξιοποιήσει με κάθετες πάσες. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να «χτυπήσει» στην αργή άμυνα του Παναθηναϊκού και γι' αυτό θεωρεί ότι ο Βέλγος και ο Αλγερινός επιθετικός μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Μάλιστα ο Βαλβέρδε είχε ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Μιραλάς, όπου του εξήγησε πώς θέλει να κινείται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ότι θα πρέπει να ψάξει το γκολ από θέση κρυφού κυνηγού.
Δέκα λεπτά πριν από το τέλος της προπόνησης αποχώρησαν από το πρόγραμμα οι Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (το ζήτησε ο Σουηδός από τον Βαλβέρδε), Ουρτάδο και Ποτουρίδης, όπως ήταν προγραμματισμένο, αφού προέρχονται από τραυματισμούς (λιγότερο ή περισσότερο σοβαρούς) και το τεχνικό τιμ δεν ήθελε να τους επιβαρύνει.
Απρόσκλητοι
Χθες στου Ρέντη βρέθηκαν και κάποιοι... απρόσκλητοι επισκέπτες, καθώς πήγε στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού συνεργείο του ΕΣΚΑΝ και πέρασε από έλεγχο αντιντόπινγκ εφτά ποδοσφαιριστές, με ορισμό οι Μιραλάς, Αβρ.Παπαδόπουλος και Φετφατζίδης και κατόπιν κλήρωσης οι Μανιάτης, Μοντέστο, Πάντελιτς και Μέλμπεργκ.
Από την άλλη πλευρά οι Πειραιώτες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον διαιτητή Καλόπουλο, που ορίστηκε να διευθύνει το αυριανό ντέρμπι.
Οπως τόνιζαν χθες διοικητικοί κύκλοι, ο εν λόγω ρέφερι έχει στο ενεργητικό του δυο εχθρικές διαιτησίες κατά του Ολυμπιακού σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, στο 3-2 το 2006, όπου οι πράσινοι είχαν προηγηθεί με ανύπαρκτο πέναλτι και στο 1-1 το 2008, όπου ο Παναθηναϊκός πάλι είχε προηγηθεί με γκολ που δεν έπρεπε να κατακυρωθεί, αφού η μπάλα στη σέντρα είχε περάσει άουτ.
Γι' αυτούς τους λόγους οι Πειραιώτες δεν ήθελαν τον Καλόπουλο να διευθύνει το ντέρμπι, και από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά του, επικράτησε στα γραφεία της ΠΑΕ παγωμάρα.
Πάντως από τη διοίκηση πρόσθεταν ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος, ακόμα και αν υπάρξουν διαιτητικά λάθη και να στηρίξουν την ομάδα, αποφεύγοντας να διακόψουν προσωρινά το παιχνίδι, αφού θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Γκέκας: «Ναι» για Ολυμπιακό
Την επιθυμία του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό επανέλαβε ο Γκέκας... Ο επιθετικός της Φρανκφούρτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Present Days» ρωτήθηκε, αν ο Ολυμπιακός τού χτυπούσε την πόρτα το καλοκαίρι, θα την άνοιγε ή όχι; «Γιατί να πω όχι; Αν γίνει μια σοβαρή πρόταση και δελεαστική, που να καλύπτει τα συμφέροντά μου, βεβαίως και θα την άνοιγα» ήταν η απάντηση του Γκέκα. Από την άλλη πλευρά, μεγαλώνει η λίστα των κατασκόπων που θα βρεθούν αύριο στο Καραϊσκάκη, καθώς χθες προστέθηκαν οι απεσταλμένοι της Λανς και της Σαμπντόρια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: