ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ

Συλληπητήρια από τους πολιτικούς αρχηγούς

Ημέρα πένθους η σημερινή για την  ελληνική πολιτική, εξαιτίας του θανάτου του Μιλτιάδη Έβερτ. Τα συλληπητήριά τους προς την οικογένειά του εκφράζουν πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές.

O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης δεν είναι πια κοντά μας. Η παράταξη θρηνεί. Η πολιτική είναι από σήμερα ακόμη πιο φτωχή. Στην οικογένειά του εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου».Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: «με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ. Ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ευπατρίδης της πολιτικής. Πνεύμα μαχητικό, ενωτικό και δημιουργικό για τη Νέα Δημοκρατία, την κεντροδεξιά παράταξη και τη χώρα. Πολιτικός που αγάπησε και δούλεψε για την Αθήνα και την αυτοδιοίκηση και συνέδεσε την πορεία του στην πολιτική με σημαντικές αλλαγές και με έργο που σφράγισε κρίσιμους τομείς του δημόσιου βίου. Είχε αρχές και πιστεύω και ακόμη και όταν συγκρούονταν ποτέ δεν έχανε το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής.Εκφράζω στην οικογένεια του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ:
«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επί πολλά χρόνια συναδέλφου στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Ο Μιλτιάδης Έβερτ υπήρξε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής μας ζωής και έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας. Κατά τη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του, ως Βουλευτής, Υπουργός, Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπηρέτησε με συνέπεια και δυναμισμό τις ιδέες τις οποίες πρέσβευε και αναδείχθηκε σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα από τα οποία εργάστηκε ευσυνείδητα για τις αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:

«Με οδύνη αποχαιρετώ τον σημαντικό Πολιτικό, τον ξεχωριστό Άνθρωπο, το μεγάλο Φίλο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο πρώην πρωθυπουργός συνδεόταν με στενή φιλία με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ, του είχε βαθιά εκτίμηση και τον επισκεπτόταν συχνά. Ο κ. Καραμανλής είχε επισκεφτεί τον Μιλτιάδη Έβερτ και στο νοσοκομείο, αμέσως μετά την εισαγωγή του, ενώ ήταν διαρκώς ενήμερος για την πορεία της υγείας του.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ. Ενός μαχητικού πολιτικού, που αγωνιζόταν με σθένος για τις ιδέες και τις αρχές του. Η παρουσία του στο δημόσιο βίο της χώρας υπήρξε έντονη και καθοριστική. Αποτέλεσε μια από τις βασικές και σταθερές συνιστώσες της συντηρητικής παράταξης. Είχα στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί του, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές μας αναφορές, ιδιαίτερα την περίοδο που βρισκόμουν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και νωρίτερα, την πρώτη περίοδο της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, βγαίνοντας από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου μετέβη, αφού πληροφορήθηκε το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό και τιμή μια ηγετική προσωπικότητα της Παράταξής μας, τον Μιλτιάδη Έβερτ. Ο Μιλτιάδης Έβερτ αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας και της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.
Την πορεία του κατηύθυνε πάντοτε η αίσθηση του δημοσίου καθήκοντος και η εθνική χρησιμότητα. Δυναμικός και αποτελεσματικός, με όραμα για τον τόπο, σφράγισε με την πολιτική του, το δημόσιο βίο της χώρας. Η παράταξή μας και όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο πλευρό του στους πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες, θα τον έχουμε πάντοτε στο νου και στην καρδιά μας. Στη σύζυγό του και στα παιδιά του, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας, με την ευχή να τους συνοδεύει πάντοτε η ανάμνησή του».

«Ο Μιλτιάδης Έβερτ έφυγε νωρίς. Πρόλαβε όμως να προσφέρει πολλά στην πολιτική μας ζωή. Θεωρώ όμως πως ο δημόσιος βίος δεν του απέδωσε αυτά που πραγματικά του ανήκαν κατά τα έργα του» δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Μ. Έβερτ πέρασε σήμερα στην ιστορία ως ένας πολιτικός με βαθιά ριζωμένη δημοκρατική συνείδηση, ένας πολιτικός που με τα 50 χρόνια προσφοράς στο δημόσιο βίο άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον τόπο, στην παράταξη, στην πόλη της Αθήνας που τόσο αγάπησε. Υπηρέτησε σταθερά τα ιδεώδη που πίστευε ακόμη κι όταν η υγεία του κλονίστηκε. Πάντα αγωνιστής. Έτσι θα τον θυμόμαστε. Και κάτι που θέλω να προσθέσω ως πρώην δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος: Με την ίδρυση του 9.84 ως πρώτου ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού έβαλε τα θεμέλια της πολυφωνίας στην ενημέρωση».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι φίλοι και συμμαχητές δεν φεύγουν ποτέ. Είναι πάντα παρόντες στην συνέχεια των ιδεών, των οραμάτων και των αγώνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: