ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Καθηγητής ζήτησε σπέρμα από μαθητές Λυκείου!!!

Αναστάτωση και κατακραυγή προκάλεσε η πρόταση ενός καθηγητή να δώσουν σπέρμα για εξέταση οι μαθητές ενός Λυκείου!
Ο καθηγητής επικαλείται ερευνητικούς λόγους στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ το όλο πείραμα θα μεταδοθεί... τηλεοπτικά!
Το πρωτοφανές συνέβη σε σχολείο της Μεγάλης Βρετανίας και στο πλαίσιο της νέας εκπομπής του γνωστού μάγειρα Jamie Oliver. Η εκπομπή ονομάζεται «Jamie’s Dream School» και αποσκοπεί στο να κάνει μία ομάδα «παραστρατημένων» εφήβων να επιστρέψει στα θρανία, όπου διδάσκουν γνωστοί celebrities, όπως η σύζυγος του TonyBlair, Cherie.
Στο πλαίσιο του μαθήματος, λοιπόν, ο καθηγητής Robert Winston ζήτησε από δύο μαθητές που συμμετέχουν να βγουν από την τάξη και να γυρίσουν με το... σπέρμα τους σε ένα δοχείο, προκειμένου στη συνέχεια να το εξετάσουν στο μικροσκόπιο και να το συγκρίνουν με τα σωματικά υγρά άλλων θηλαστικών, όπως τα γουρούνια και τα άλογα!
«Τα παιδιά, και από τα δύο φύλα, ενθουσιάστηκαν αμέσως! Μπορούσα να φέρω δείγματα στην τάξη, αλλά δεν θα ήταν το ίδιο. Κάθε επιστήμονας, αν θέλει να είναι καλός στην δουλειά του, πρέπει πρώτα να πειραματιστεί με το δικό του σώμα», δήλωσε ο κ. Winston, γνωστός στην Βρετανία για τα ντοκιμαντέρ του σχετικά με τον ανθρώπινο οργανισμό.
Το κανάλι που θα μεταδίδει την εκπομπή έχει λάβει «βροχή» παραπόνων, ωστόσο, τονίζει πως δεν είδε ποτέ τα παιδιά να συλλέγουν το σπέρμα τους.
Μάλιστα, εκπρόσωπος του καναλιού επεσήμανε ότι όλοι οι μαθητές είναι ενημερωμένοι για την σοβαρότητα του πειράματος, ενώ όλοι είναι χαρούμενοι με το μάθημα γιατί δεν θα μπορούσε να είναι πιο... διαφωτιστικό!
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: