ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αναζητείται σπόνσορας για την παρέλαση

Ματαιώνονται καθιερωμένες δεξιώσεις για λόγους οικονομίας...
Σε αναζήτηση σπόνσορα και χορηγού για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων και των καθιερωμένων δεξιώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στις ανά τον κόσμο πρεσβείες και προξενεία είναι οι Έλληνες διπλωμάτες, καθώς φέτος το ΥΠΕΞ δεν απαγόρευσε όπως πέρυσι τον εορτασμό, αλλά δεν εγκρίνει καμία δαπάνη για τις εκδηλώσεις.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής» πέρυσι το ΥΠΕΞ με εγκύκλιό του προς όλες τις διπλωματικές αρχές στο εξωτερικό επέβαλε τη ματαίωση των καθιερωμένων δεξιώσεων για την Εθνική Επέτειο για λόγους οικονομίας και μάλιστα είχε απαντήσει αρνητικά στα αιτήματα των διπλωματών για διοργάνωση των εκδηλώσεων με χορηγία Ελλήνων ομογενών.
Στην εγκύκλιο που έστειλε φέτος ο ΣΤ' γενικός διευθυντής πρέσβης, Γ. Παΐζης, αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του κάθε επικεφαλής διπλωματικής αρχής το εάν θα παραθέσει την καθιερωμένη δεξίωση για την Εθνική Επέτειο, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να εγκριθεί κανένα πρόσθετο κονδύλι.
Η φετινή εγκύκλιος δεν απαγορεύει, σε αντίθεση με την περσινή, τη διοργάνωση της δεξίωσης, εφόσον όμως εξευρεθούν άλλοι πόροι, στέλνοντας έτσι το μήνυμα για αναζήτηση χορηγιών που θα καλύψουν τα έξοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, μια και τα έξοδα παράστασης μετά τις περικοπές δεν υπερβαίνουν για μεγάλα προξενεία τα 180 ευρώ τον μήνα.
Περικοπές εξόδων
Σε χώρες με μεγάλη ομογένεια είναι πιο εύκολο να βρεθούν χορηγοί για την εκδήλωση, αλλά το πρόβλημα αφορά όλες τις άλλες χώρες, που για δεύτερη φορά φέτος η ελληνική πρεσβεία δεν θα τιμήσει την εθνική γιορτή λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Ο τρόπος με τον οποίο η κεντρική υπηρεσία αντιμετωπίζει τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου δεν έχει μόνο συμβολική διάσταση, αλλά αφορά και την ίδια την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και προβολής της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: