ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό σκέφτεται ο πρωθυπουργός

Ανήσυχος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός για την κατάληξη που θα έχει ο μαραθώνιος...που άρχισε μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 25 Μαρτίου καθώς δεν βλέπει φως στο τούνελ της οικονομίας.
Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να βάλει φρένο στα κρούσματα διαφωνιών και έλλειψης συντονισμού στην κυβέρνηση του τραβώντας τα λουριά στους υπουργούς του, αφού δεν είναι μόνο τα εξωτερικά οικονομικά θέματα που τον απασχολούν αλλά και η εσωτερική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην κυβέρνηση του. Δεν αποκλείεται, όπως λένε συνεργάτες του, ο κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν και εάν ληφθούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Όλοι τού εισηγούνται ότι πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι θα πρέπει να περιμένει από τώρα και στο εξής και για έναν ολόκληρο χρόνο ώστε να προετοιμαστεί για αυτά που έρχονται. Δεν είναι λίγοι όμως, εκείνοι που πιστεύουν ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το πρόγραμμα και η πολιτική που θα εφαρμοστεί, να υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα πάνω στο τραπέζι ώστε να μπορεί ο πρωθυπουργός με ασφάλεια να ενημερώσει τον ελληνικό λαό μέσω του διαγγέλματος τι τον περιμένει, θέτοντας φυσικά και το δίλημμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Αν θα στηρίξει τα νέα μέτρα για τη διάσωση της χώρας η όλα θα παραμείνουν ανοικτά.
Μέχρι τότε σχεδιάζει παρεμβάσεις στο εσωτερικό ενισχύοντας το κυβερνητικό έργο με παραινέσεις προς υπουργούς να μην ακούνε τη σειρήνες και να κάνουν τη δουλειά τους.
Εκεί που χρειάζεται μεγαλύτερη ώθηση είναι ο τομέας της ανάπτυξης για τον οποίο ο κ. Παπανδρέου είναι ανήσυχος που δεν έχει ακόμη προχωρήσει με γοργά βήματα και αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: