ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το γράμμα του Ντελ Πιέρο στον Ρονάλντο!!!

Ευχαριστήριο γράμμα στον Ρονάλντο έγραψε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο... θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποχαιρετήσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση…
Αναλυτικά το γράμμα του αρχηγού της Γιουβέντους, όπως αναρτήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του:
«Ευχαριστώ Φαινόμενο, πάντα πίστευα ότι η αξία ενός παίκτη, μετριέται και με βάση εκείνης των αντιπάλων του, μέσα από τις μεγάλες κόντρες που μπορεί να προσφέρει ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο. Τα χρόνια που αγωνίστηκε ο Ρονάλντο στην Ιταλία, με τη φανέλα της Ίντερ, είχαν στιγματιστεί από τις μονομαχίες μας. Ντελ Πιέρο-Ρονάλντο, Γιουβέντους-Ίντερ. Στο τέλος κάθε αναμέτρησής μας, θέλαμε και οι δύο να ανταλλάξουμε τις φανέλες μας. Ο Ρονάλντο ήταν ένας παίκτης, για τον οποία είχα πάντα τον μεγαλύτερο θαυμασμό.
Η ανακοίνωσή του ήταν αιφνίδια, αλλά όχι αναπάντεχη. Δυστυχώς οι τραυματισμοί του αποφάσισαν για τον ίδιο. Η κακή τύχη του Μάρκο Φαν Μπάστεν, ενός ακόμα παγκοσμίου κλάσης ποδοσφαιριστή, τον απέτρεψε από το να συνεχίσει μαγεύει τους φιλάθλους (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) για μερικά χρόνια ακόμα.
Αλλά όσον αφορά τον Ρονάλντο, αυτός θα μείνει για πάντα στις σελίδες της ιστορίας του ποδοσφαίρου και στις μνήμες όλων όσων αγαπούν το άθλημα, ανεξαρτήτως χρώματος στη φανέλα ή σημαίας. Παίκτες σαν τον Ρονάλντο ανήκουν σε όλους.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, συγκινήθηκα όταν τον άκουσα να λέει δακρυσμένος: “Νιώθω σα να πεθαίνω”. Ένα μέρος του εαυτού του, ο ποδοσφαιριστής Ρονάλντο, δεν θα είναι πια μαζί του. Αλλά τώρα ξεκινάει μια άλλη ζωή.
Σ’ ευχαριστώ για όσα έκανες μέσα στο γήπεδο και για το γεγονός ότι ήσουν πάντα ένας τεράστιος αντίπαλος, Φαινόμενο.
Αλεσάντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: