ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ομαδικοί τάφοι δολοφονημένων Κούρδων βρέθηκαν στη ΝοτιοΑνατολική Τουρκία!!!

Ένα τυχαίο γεγονός στην Ανατολική επαρχία Ελαζίγκ στην περιοχή Μούτκι, αποκάλυψε (άλλη) μια φρικτή πράξη των Τούρκων. Δεκάδες άνθρωποι, μέλη του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK, βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους, δολοφονημένοι, φορώντας ακόμη τα ρούχα τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, Hurriyet, τα μέλη του ΡΚΚ (πολλοί από τους νεκρούς, ήταν μαχητές του ΡΚΚ και έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στα άγρια βουνά της Νοτιοανατολικής Τουρκίας τη δεκαετία του 90) ετάφησαν ομαδικά χωρίς καμία τελετή, χωρίς καν οι συγγενείς τους να γνωρίζουν που βρίσκονται.
Στην πόλη Μπιτίς η κατάσταση είναι έκρυθμη γιατί εικάζεται ότι πολλοί από τους δηλωθέντες σαν αγνοούμενους, βρίσκονται τελικά μέσα στους ομαδικούς τάφους. Τοπικός παράγοντας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, δήλωσε στη Hurriyet, ότι μέσα στους τάφους δεν είναι μόνο μαχητές και μέλη του ΡΚΚ, αλλά και διαφωνούντες με το καθεστώς, που ξαφνικά...εξαφανίσθηκαν.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναγνώρισης των πτωμάτων που μετά από τόσα χρόνια θα γίνουν με τη μέθοδο του DNA. Το κουβάρι των “αγνώστων” νεκρών δυσκολεύει διότι σχεδόν κάθε εβδομάδα ένας νέος ομαδικός τάφος ανακαλύπτεται, πότε με 10, πότε με 20 και πότε με 30 πτώματα. Πολλοί μιλούν μάλιστα για την ύπαρξη εκατοντάδων τέτοιων τάφων.
Η τελευταία μακάβρια ανακάλυψη, έγινε τον Ιανουάριο. Στη χωματερή δίπλα από τον τοπικό σταθμό της Χωροφυλακής στο Μπιτλίς, βρέθηκαν 20 σκελετοί. Πολλές οικογένειές της περιοχής προσέτρεξαν σε επιστήμονες από το εξωτερικό (για ποιο λόγο άραγε) και συντονίζουν τις προσπάθειες τους για να βρουν κάποιον αγνοούμενο συγγενή τους που κάποτε μπορεί να ήταν ο πατέρας τους, ο αδερφός τους , ο σύζυγος τους...
Για το τυπικό της υπόθεσης, έχουν αποτανθεί και στους τοπικούς εισαγγελείς και έχουν δώσει και δείγμα αίματος στο τοπικό νοσοκομείο .
πηγή: www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: