ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Λουκέτο σε ολόκληρη τη χώρα!!!

Με 24ωρο απεργιακό «λουκέτο» και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα αντιδρούν σήμερα τα συνδικάτα...
και πολλές επαγγελματικές οργανώσεις στην πολιτική και στα μέτρα (παλιά και νέα) του Μνημονίου, αλλά και στο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» (το οποίο ακολουθεί). «Αντιδρούμε στα
δεσμά του Μνημονίου και στο σχεδιαζόμενο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας γιατί διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση» είναι το μήνυμα -και η προειδοποίηση για τη συνέχιση των απεργιών- που στέλνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία από το πρωί.
Τα συνδικάτα διεκδικούν «άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει την απασχόληση, τα εισοδήματα, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή». Τα ίδια αιτήματα θα «πυροδοτήσουν» τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως προανήγγειλε ήδη από χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Ι. Παναγόπουλος, δηλώνοντας ότι «είναι μια αλυσίδα κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει από την αρχή του προηγούμενου χρόνου και εξελίσσεται, διότι εξελίσσεται μία πολιτική εχθρική απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας»? Ανάλογη προειδοποίηση απηύθυνε και η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι προωθεί νέα επώδυνα μέτρα «σε ένα παράλογο, αντικοινωνικό και αδιέξοδο κατήφορο».
Συγκοινωνίες Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει σήμερα η Αττική, ενώ οι εργαζόμενοι στο τραμ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Κανονικά, ωστόσο, θα κυκλοφορήσει όλη την ημέρα το Μετρό. Την ίδια στιγμή, προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, καθώς και της 24ωρης κινητοποίησης των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν και οι συναλλαγές με τα ΕΛΤΑ λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν για όλη την ημέρα και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.
Ειδικότερα:
Αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα λόγω της 24ωρης κινητοποίησης των εργαζομένων τους.
Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Στο τραμ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 π.μ. και από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας.
Για την ερχόμενη Παρασκευή έχει ήδη προγραμματιστεί στάση εργασίας στα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα.
Πτήσεις Σοβαρά προβλήματα και στις εναέριες μεταφορές θα προκαλέσει η στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 12 έως τις 4. Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών ματαιώνονται 35 πτήσεις και αλλάζει η ώρα αναχώρησης σε ακόμη 5 πτήσεις.
Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται 13 δρομολόγια και αλλάζει η ώρα αναχώρησης σε 13 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού καθώς και σε 19 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.
Προβλήματα θα σημειωθούν και στις πτήσεις εσωτερικού σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια από την 24ωρη απεργία της ΟΣΥΠΑ.
ΟΣΕ Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλη την ημέρα οι συρμοί του ΟΣΕ αλλά και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον «υπό εξυγίανση» Οργανισμό. Λόγω της απεργίας δεν θα κινηθούν οι συρμοί του ΟΣΕ, με εξαίρεση τα τρένα κοινωνικών αναγκών. Η απεργία επηρεάζει αρκετά δρομολόγια που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη.
Υγεία - Παιδεία
«Αρρυθμίες» στην Υγεία αναμένεται να προκαλέσει η γενική απεργία, στην οποία συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ. Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, ενώ απεργούν και οι οδοντίατροι.
Παράλληλα, υπολειτουργούν για δεύτερη ημέρα σήμερα τα σχολεία της χώρας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας δασκάλων και καθηγητών, που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποδοχές τους, τις μειώσεις στις δαπάνες για την Παιδεία, αλλά και για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί θα επανεξετάσουν τη στάση τους στις 4 Μαρτίου με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν, εξάλλου, οι πανεπιστημιακοί και οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, με απόφαση των συλλόγων τους. Χθες, δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ομάδα εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Ποιοι απεργούν
Σήμερα
Γενική απεργία
«Λουκέτο» σε εφορίες, τελωνεία, υπουργεία, ΔΕΚΟ, δικαστήρια, περι­φέρειες της χώρας, αερομεταφορές. Κλειστά και καταστήματα.
Υπολειτουργούν σχολεία, ΑΕΙ - ΤΕΙ. «Αρρυθμίες» στο ΕΣΥ, λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών. Κλειστά και τα φαρμακεία.
Απεργούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ.
Απεργούν δημοσιογράφοι, δικηγόροι, εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες, λιμάνια, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Ακινητοποιημένοι θα είναι όλη την ημέρα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
Προβλήματα σε πτήσεις λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και της 4ωρης στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
Ακυρώνονται 35 πτήσεις της Olympic Air και 13 της Aegean Airlines. Μετ' εμποδίων οι πτήσεις εσωτερικού σε περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της 24ωρης απεργίας της
Συγκοινωνίες
Σήμερα
«Χειρόφρενο» τραβούν όλη τη μέρα λεωφορεία και τρόλεϊ. Στάση εργασίας σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (9π.μ.-5μ.μ.). Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά.
Παρασκευή
Λεωφορεία: στάση εργασίας 11 π.μ. - 4.30 μ.μ.
typografikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: