ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Γρεβενών κατέθεσε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη, κατέθεσε στη Βουλή, σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Αθανάσιος Χαντάβας, για το ζήτημα της λειτουργίας του Πρωτοδικείου του Ν. Γρεβενών.
Αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:
«Κύριε Υπουργέ,
Το Πρωτοδικείο Γρεβενών, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Συγκεκριμένα στη Γραμματεία του Πρωτοδικείου προβλέπονται επτά (7) οργανικές θέσεις Δικαστικών Γραμματέων και δύο (2) οργανικές θέσεις Επιμελητών Δικαστηρίων, σύμφωνα με την υπ’αριθμ 112742/2004 απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τον περασμένο χρόνο (2010) υπήρξαν δύο παραιτήσεις δικαστικών υπαλλήλων, ενώ άλλοι δύο δικαστικοί υπάλληλοι, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, απουσιάζουν από την εργασία τους, ο ένας εκ των οποίων έχει υποβάλλει και αίτηση συνταξιοδότησης. Παράλληλα λόγω της λειτουργίας των Φυλακών Φελλίου, έχει σχεδόν εξαπλασιασθεί ο όγκος των Βουλευμάτων.
Η ελλειματική στελέχωση του Πωτοδικείου Γρεβενών δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στις Δικαστικές Αρχές, αλλά και μείζον πρόβλημα στους δικηγόρους και στους πολίτες των Γρεβενών επειδή καθυστερεί η εκδίκαση των υποθέσεων τους.
Ερωτάστε:
Σε τι ενέργειες θα προβείτε για τη στελέχωση του Πρωτοδικείου Γρεβενών και πότε προβλέπετε να λυθεί το πρόβλημα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: