ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Θα μειωθούν οι τιμές των διοδίων!!!

Την διαβεβαίωση ότι εντός λίγων ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου ...Υποδομών με τις κοινοπραξίες και τις τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων για τις μειώσεις στις τιμές των διοδίων, έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γ.Μαγκριώτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5".
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές των διοδίων εκεί που δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου, όπως επίσης εκπτώσεις για όσους περνούν καθημερινά από σταθμούς διοδίων και διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενος μέσα σε 3-4 μήνες από σήμερα να δημιουργηθούν και ηλεκτρονικά διόδια, ώστε οι οδηγοί να πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουν.
Ο κ. Μαγκριώτης διευκρίνισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ποινικοποιήσει τη μη καταβολή των διοδίων, καθώς αποτελεί ιδιωτικό έσοδο. Προειδοποίησε όμως ότι θα υπάρξει νομοθέτημα το οποίο θα λειτουργεί ως αντικίνητρο για τους παραβάτες. Ειδική νομοθετική ρύθμιση θα υπάρξει και για την «εισιτηριο-αποφυγή» στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω του κινήματος «δεν πληρώνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: