ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας...κατηγορείται για λογοκλοπή!!!

Ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη Γερμανία, ο Γερμανός υπουργός Αμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ κατηγορείται για... λογοκλοπή στην διατριβή για το διδακτορικό του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Πολλά αποσπάσματα της διατριβής του συνιστούν "ασύστολη λογοκλοπή" και "απάτη", σύμφωνα με τον καθηγητή Νομικής Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Μακροσκελή τμήματα της διατριβής του υπουργού, που κάνουν συγκρίσεις σε νομικά θέματα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ήταν σχεδόν όμοια με ήδη δημοσιευμένα κείμενα, άλλων συγγραφέων, αλλά δεν ανέφεραν τις πηγές τους, έγραψε η εφημερίδα.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το θέμα έχει ήδη ανατεθεί σε επίτροπο ελέγχου στο πανεπιστήμιο της Βηρυττού, από το οποίο πήρε με καλό βαθμό το διδακτορικό του ο Γκούτενμπεργκ το 2007.
«Αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας με ψυχραιμία. Η διατριβή προετοιμάστηκε με την καλύτερη γνώση και συνείδηση», είπε ο εκπρόσωπος.
Ο Γκούτενμπεργκ τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο στόχαστρο εξαιτίας μίας σειράς περιστατικών στους κόλπους του στρατού, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός εκπαιδευόμενου ναύτη σε εκπαιδευτικό πλοίο τον περασμένο χρόνο.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: