ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στις φλόγες η Αυστραλία... Κάηκαν σπίτια στο Περθ!!!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι πυρκαγιές το καταστροφικό τους πέρασμα σε προάστια του Περθ, στην δυτική Αυστραλία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 41 σπίτια να έχουν ολοσχερώς καταστραφεί.
Δύο μέτωπα φωτιάς που ενισχύονται από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που προκάλεσε ο κυκλώνας Γιάσι κατέστρεψαν τουλάχιστον 41 σπίτια το Σαββατοκύριακο και ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, προέβλεψαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής. Οι άνεμοι έχουν προσγειώσει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ προκαλούν πανύψηλες φλόγες που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.
Ακόμα 19 σπίτια υπέστησαν ζημιές καθώς η φωτιά μαίνεται σε περιοχές με πυκνή βλάστηση όπου είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.
Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα, ωστόσο η κατάστασή του δε θεωρείται σοβαρή.
Η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει ότι ο Γιάσι θα περάσει στην δυτική Αυστραλία αργότερα σήμερα Δευτέρα, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις στο κεντρικό τμήμα της, όπου υπάρχει έρημος.
Εκατοντάδες σπίτια ισοπεδώθηκαν και σοδειές περίπου 500 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας καταστράφηκαν από το πλήγμα του Γιάσι στο Κάιρνς την Πέμπτη. Ήταν ο δεύτερος τροπικός κυκλώνας που έπληξε την βορειοανατολική Αυστραλία μέσα σε μια εβδομάδα. Τα ακραία φαινόμενα ακολούθησαν τις καταστροφικές πλημμύρες που κατάπιαν δεκάδες χιλιάδες κατοικίες και στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 35 ανθρώπων στο Κουίνσλαντ στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: