ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πάτρα: Νέο κύκλωμα "νονών της νύχτας" πίσω από τις επιθέσεις σε καρναβαλικά στέκια;

- Ερώτημα παραμένει και αν η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει τις έρευνες για το θέμα που έχει προκύψει
Νέο κύκλωμα "νονών" της νύχτας, στην Πάτρα, ίσως να κρύβεται πίσω από τις "επισκέψεις" ομάδας ατόμων σε καρναβαλικά στέκια το τελευταίο διάστημα στην πόλη, στα οποία οι "μπρατσωμένοι" ζήτησαν να μιλήσουν με τους επικεφαλής των γκρουπ από τους οποίους όπως λέγεται, ζήτησαν χρήματα για να τους πουλήσουν "προστασία" αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έκαναν "λίμπα" τα στέκια και οι επικεφαλής θα "έχαναν"...
Μάλιστα σε μια περίπτωση σε καρναβαλικό στέκι γκρουπ, που βρίσκεται στο κέντρο κοντά στην πλατεία Γεωργίου, τέσσερα - πέντε άτομα που εισέβαλαν σε αυτό προκάλεσαν ζημιές.
Αρχικά ειπώθηκε ότι οι "νονοί", που απείλησαν άτομα σε καρναβαλικά στέκια, μετέβησαν στην Πάτρα από την Αθήνα για να κάνουν εκβιασμούς στην αχαϊκή προωτεύουσα. Φήμες όμως από το χώρο της "νύχτας" στην Πάτρα, αναφέρουν ότι πρόκειται για Πατρινούς, που είναι, ήδη, γνωστοί στη "νύχτα" της Αχαΐας.
Μάλιστα τα ονόματα των άτομων αυτών, όπως ακούγεται, είναι γνωστά στην Αστυνομία, η οποία, όμως, δεν έχει επίσημα συγκεκριμένες καταγγελίες και δεν έχει παρέμβει, αν και, όπως υποστηρίζουν άτομα, που έχουν υποστεί στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογους εκβιασμούς από συγκεκριμένη ομάδα, η Αστυνομία έχει πληροφορηθεί και γνωρίζει για τη δράση της.
Η αδράνεια από την πλευρά της Αστυνομίας, μετά και τα τελευταία επεισόδια, που έγιναν σε στέκια των καρναβαλικών γκρουπ, προβληματίζει και τους επικεφαλής των γκρουπ, αλλά και άλλους επιχειρηατίες από το χώρο της εστίασης και αναψυχής, που έχουν δεχθεί τέτοιες "επισκέψεις" για το αν τελικά υπάρχει ενδιαφέρον από την ΕΛ.ΑΣ. να ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα, μετά τη γωστή, όπως εξέλισσεται υπόθεση που είχε ανοίξει, μετά τη δολοφονία Παίζη, ο πρώην διοικητής Ασφαλείας Θ. Νταβλούρος και η οποία συζητείται τώρα και κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων σε β' βαθμό.
Το πρόβλημα πάντως σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ μεγαλύτερο, λένε, όσοι φέρονται να γνωρίζουν, αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη όμαδα, όπως φημολογείται, δεν πρωτοεμφανίζεται τώρα με τα καρναβαλικά στέκια, αλλά δρα τα τελευταία χρόνια, μέτα τις ανακατατάξεις, που έχουν γίνει στο χώρο της "νύχτας" στην αχαϊκή πρωτεύουσα, και επιχειρεί να εδραιωθεί "πουλώντας προστασία" όχι μόνο σε νυχτερινά κέντρα, αλλά, λόγω της πτώσης της "δουλειάς" εξαιτίας της κρίσης, και σε άλλα καταστήματα που λειτουργούν ημέρα και έχουν πελατεία (π.χ. καφέ, γυμναστήρια κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: