ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στο «σκαμνί» η ΑΕΚ!!!

Ορατό το ενδεχόμενο να παίξει χωρίς κόσμο με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο!
Το φάσμα της τιμωρίας της έδρας της για μία ή δύο αγωνιστικές αντιμετωπίζει η ΑΕΚ λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Τη Δευτέρα 7/2, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, άσκησε στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ πειθαρχική δίωξη για επεισόδια «ευρείας κλίμακας», που είναι χειρότερη μορφή επεισοδίων, αλλά με την ΑΕΚ να μην είναι υπότροπη.
Η Ένωση αναμένεται να κληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, πιθανότατα εντός της εβδομάδας, ωστόσο είναι άγνωστο το πότε θα ληφθεί η απόφαση (η Π.Ε. της ομοσπονδίας συνηθίζει να καθυστερεί), καθώς και το πότε θα τελεσιδικήσει (αφού σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ θα υποβάλει έφεση).
Αν πάντως όλα κυλήσουν ομαλά όσον αφορά τους χρόνους και με δεδομένο ότι θα τιμωρηθεί η έδρα της, τότε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ απειλείται να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών στο ματς με τον Πανιώνιο (23η αγωνιστική), ενώ αν της επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή, δηλαδή δύο αγωνιστικές, τότε ενδέχεται να αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο της και στο παιχνίδι για τα ημιτελικά του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (2/3)!
Τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν «ευρείας κλίμακας» από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, διότι: α) χρειάστηκαν περαιτέρω αστυνομικά μέτρα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί αρχικά, β) υπήρξαν φθορές ξένης περιουσίας και, γ) υπήρξαν τραυματισμοί.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ “διότι τη 2α Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα, όπου διεξήχθη η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ΠΑΕ «ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», φίλαθλοι της ΑΕΚ προκάλεσαν ευρείας κλίμακας επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου -Σταδίου Ο.Α.Κ.Α., η δε καταστολή αυτών απαίτησε επιχειρησιακά μέτρα της Αστυνομίας πέραν των ήδη ληφθέντων και ανακοινωθέντων στις παραπάνω ομάδες, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων ασφαλείας, συνήθων αστυνομικών μέτρων, επιπλέον δε προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας και σοβαρές σωματικές βλάβες».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: