ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ - Πανηγυρισμοί στην Αίγυπτο !!!

Εγκατέλειψε το προεδρικό Μέγαρο και το Κάιρο ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Πλέον βρίσκεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, τουριστικό θέρετρο της χώρας, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στην Πλατεία Ταχρίρ, εξοργισμένοι από το διάγγελμα της Πέμπτης (10/2).
Ο 82χρονος πρόεδρος, σύμφωνα με το ABC, έχει καταφύγει στο "εξοχικό" του στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ αρνείται να φύγει από τη χώρα.
Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο Μουμπάρακ θέλησε να κάνει αυτή τη συμβολική, όπως υποστήριξε, κίνηση, προκειμένου να κατευνάσει το πλήθος των διαδηλωτών.
Την ίδια στιγμή, ο αιγυπτιακός στρατός υποσχέθηκε την Παρασκευή (11/2) να τερματίσει την 30χρονη "κατάσταση συναγερμού" που είχε θέσει την Αίγυπτο ο Μουμπάρακ, ενώ αργότερα αναμένεται να κάνει μια "σημαντική" ανακοίνωση, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Πάντως, οι διαδηλωτές συρρέουν για 18η ημέρα στην Πλατεία Ταχρίρ κατά χιλιάδες, αυτή τη φορά πολύ πιο θυμωμένοι, μετά και την άρνηση του αιγύπτιου προέδρου να παραιτηθεί.
"Πρόκειται για την επιβίωση μας ως έθνος (η παραίτηση Μουμπάρακ" λένε οι διαδηλωτές στο BBC, και εμφανίζονται πιο αποφασισμένοι από ποτέ για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: Ελευθερία και ισότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: