ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ολυμπιακός και στην Αυστραλία!!!

Στην δημιουργία Ακαδημίας και σχολών ποδοσφαίρου στην Αυστραλία, προχωράει ο Ολυμπιακός με την βοήθεια δύο πρώην ποδοσφαιριστών του, ομογενών από την Αυστραλία, του Κυριάκου Τοχούρογλου και του Κρις Κάλαντζή. Η απόφαση για την δημιουργία ακαδημίας εκεί οφείλεται στην παρουσία πολλών ομογενών, ενώ έδρα της ακαδημίας θα είναι το Σίδνεϊ.
Οι στόχοι της ακαδημίας είναι: Η εκμάθηση ποδοσφαίρου και όπως τόνισε ο Τοχουρόγλου: «Να διασκεδάσουν τα παιδία παίζοντας ποδόσφαιρο». Δεύτερος στόχος είναι η αξιοποίηση ταλέντων. Τρίτος στόχος είναι η προώθηση του ονόματος του Ολυμπιακού στην Αυστραλία και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ομογένειας. Τέταρτος στόχος είναι η προβολή της δουλειάς που θα γίνεται στην ακαδημία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου και τελευταίος στόχος είναι η μελλοντική δημιουργία ακαδημιων και σε άλλες πόλεις της Αυστραλίας.
Ο υπεύθυνος του τμήματος σκαόυτινγκ του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, δήλωσε : «Είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να επεκτείνει το δίκτυο των σχολών. Η Αυστραλία είναι ένα μέρος που ζουν πολλοί Έλληνες, έτσι είναι σημαντικό που ανοίγει μία τέτοια σχολή ποδοσφαίρου εκεί. Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσουμε σωστά τα παιδιά, κυρίως να μάθουν τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, γιατί αυτή είναι η δύναμη του συλλόγου. Έχω πει σε πολλές συνεντεύξεις ότι είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε στην πρώτη ομάδα παιδιά από τις ακαδημίες και τις σχολές ποδοσφαίρου που έχουμε στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να παίρνουμε παραδείγματα από τις καλύτερες περιπτώσεις. Ένα παράδειγμα είναι η Μπαρτσελόνα, είναι από τις ομάδες που 6-7 παίκτες της προέρχονται από τις σχολές ποδοσφαίρου που έχει και αυτό θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. Το σύστημα της Μπαρτσελόνα δουλεύει καλά και σε αυτό το επίπεδο θέλει να φτάσει ο Ολυμπιακός».
Στην συνέχεια τον λόγο πηρε ο Μπάμπης Ζελενίτσας, διευθυντής των ακαδημιών, που τόνισε: «Η ενιαία φιλοσοφία στον τρόπο δουλειάς και σκέψης πιστεύω ότι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την σωστή ανάπτυξη τόσο της Ακαδημίας, όσο και των Σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό να υλοποιηθούν αυτές οι σκέψεις και ο τρόπος δουλειάς στις σχολές ποδοσφαίρου. Δια μέσου του Κυριάκου Τοχούρογλου και το Κρις Καλαντζή ανοίγει ένας νέος πόλος έλξης στον Ολυμπιακό στην Αυστραλία, όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο και γιατί όχι μακροπρόθεσμα, παιδιά από την Αυστραλία να στελεχώσουν την ομάδα του Ολυμπιακού. Η διοίκηση έχει αποφασίσει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, την αναδιάρθρωση της Ακαδημίας και των Σχολών με την ενοποίησή τους ουσιαστικά, με μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα μπορούν να ανακοινωθούν».
Ο Κυριάκος Τοχούρογλου απο την πλέυρα του είπε: «Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό και για τον πρόεδρο τον κ. Μαρινάκη, που μας δίνει την ευκαιρία εμένα και του Κρις Καλαντζή, να κάνουμε την πρώτη σχολή ποδοσφαίρου στην Αυστραλία. Η έδρα μας θα είναι στο Σίδνεϊ, θα έχουμε παιδιά από 5 εώς 16 ετών και θα προσπαθήσουμε, με συνεννόηση με τον κ. Κοβάσεβιτς και τον κ. Ζελενίτσα, να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα, με το πρόγραμμα προπονήσεων του Ολυμπιακού. Είχα πάει στην Αυστραλία πριν από δύο μήνες και γύρισα επειδή δεν υπάρχει εκεί καμία ακαδημία. Έχει μόνο η Μίλαν, συνάντησα τον κ. Μαρινάκη και το συζητήσαμε, ήταν θετικός και ξεκίνησε αυτή η συνεργασία. Εγώ θα είμαι μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: