ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Τραγική μάνα: "'Εχασε" δύο παιδιά σε μία στιγμή

Με δάκρυα στα μάτια και με μια ψυχή θρυμματισμένη από το άσχημο παιχνίδι που της επιφύλαξε η μοίρα, η μητέρα του σύγχρονου «Κάιν» κάθισε απέναντι από την ανακρίτρια και έδωσε τη δική της κατάθεση για το έγκλημα που θα στοιχειώνει για πάντα τις μνήμες της οικογένειάς της.
«Ηταν η κακή στιγμή. Ο Στέφανος είναι καλό παιδί και έχει μετανιώσει που σκότωσε τον αδελφό του. Θέλουμε να ξεχάσουμε ό,τι έγινε και να κάνουμε μια καινούργια αρχή» είπε στη δικαστική λειτουργό η χαροκαμένη μάνα Χρυσούλα Μουσταφά κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso της Κυριακής», ενώ στη συνέχεια καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει ζήτησε από τη δικαστική λειτουργό να αποφυλακιστεί ο γιος της.
Ο 26χρονος Στέφανος, ο οποίος σκότωσε στις 23 Ιανουαρίου τον κατά έξι χρόνια μικρότερο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στο Παλαιό Φάληρο την ίδια ώρα που στα διπλανά δωμάτια κοιμόντουσαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Οπως είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς, όταν όλοι είχαν αποκοιμηθεί, σηκώθηκε από το κρεβάτι του και με ένα μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα κατευθύνθηκε στο δωμάτιο του αδελφού του, τον κάρφωσε στην πλάτη και στη συνέχεια πήγε για ύπνο. Στις δικαστικές αρχές είχε αναφέρει: «Σκότωσα τον αδελφό μου για να σωθεί η οικογένειά μου. Ο Θεός να με συγχωρέσει γι’ αυτό που έκανα».

Από εκείνη την ημέρα και μετά, η μητέρα ζει έναν διπλό εφιάλτη: το ένα από τα πέντε παιδιά της βρίσκεται κάτω από το χώμα, ενώ το άλλο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας λύγισαν την άτυχη μητέρα και πριν από λίγες ημέρες υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Πώς θα μπορούσε να αντέξει άλλωωστε, όταν αντίκρισε το στερνοπούλι της να κείτεται νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος και τον μεγάλο γιο της να οδηγείται στη φυλακή κατηγορούμενος για τη φριχτή δολοφονία του αδελφού του; Αντιλαμβανόμενη πλέον ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να φέρει πίσω στη ζωή το δολοφονημένο παιδί της, κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει από τα δεσμά της φυλακής τον άλλο γιο της, τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία.
Η τραγική φιγούρα αυτής της υπόθεσης, η μητέρα, μαζί με τα αδέλφια και τα συγγενικά πρόσωπα του Στέφανου Μουσταφά, κατέθεσαν ως μάρτυρες στην 5η τακτική ανακρίτρια Πειραιώς.
Η πιο συγκινητική στιγμή που εκτυλίχθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας ήταν όταν κλήθηκε να καταθέσει η μητέρα του 26χρονου κατηγορουμένου. Προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία της αλλά και να αρθρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις, καθώς έτρεμε από τους λυγμούς όταν θυμόταν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, φέρεται να είπε στην ανακρίτρια:«Δεν αντέχω την απώλεια των δύο παιδιών μου. Θέλω να αφήσετε τον Στέφανο να γυρίσει στο σπίτι μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ηταν μια κακιά στιγμή. Ο Στέφανος είναι ένα καλό παιδί. Σας παρακαλώ, αφήστε τον γιο μου να βγει από τη φυλακή».
Τα οικονομικά προβλήματα
Την αποφυλάκιση του 26χρονου ζήτησαν και τα υπόλοιπα αδέλφια αλλά και οι συγγενείς του, που κατέθεσαν και αυτοί στην 5η τακτική ανακρίτρια. Τα αδέλφια του νεαρού Ελληνοαιγύπτιου, ο οποίος έβαψε τα χέρια του με το αίμα του αδελφού του, αναφέρθηκαν διεξοδικά στα διάφορα γεγονότα που ελάμβαναν χώρα εντός της οικίας της οικογένειας από τη μικρή τους ηλικία μέχρι πρόσφατα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα χρόνια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η επταμελής οικογένεια.
Παράλληλα, αναφερόμενοι στον χαρακτήρα του Στέφανου, είπαν ότι «ήταν πάντα ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, ευγενικός και φιλικός με όλους. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε αντικείμενο για να βλάψει κάποιον, πόσω δε μάλλον τον ίδιο του τον αδελφό του. Πρέπει να δοθεί σύντομα τέλος σε αυτήν την τραγωδία και ο αδελφός μας να επιστρέψει κοντά μας το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην υπάρχει ακόμη μια απώλεια για εμάς». Ο μόνος που ακόμα δεν έχει καταθέσει για την υπόθεση είναι ο πατέρας του αδελφοκτόνου.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: